Rasprava koja potresa Srbiju: "Kako je nije sramota – ne radi, a šalje dete u vrtić" VIDEO/ANKETA

Da li bi deca trebalo da idu u vrtić ako je jedan od roditelja nezaposlen?

Sreda, 26.04.2023.

10:37

Autor: M. M.

Rasprava koja potresa Srbiju:
Foto: New Africa/shutterstock

Podeli:

"Kako je nije sramota – ne radi, a šalje dete u vrtić"

Ovo je jedan od komentara nakon koga se povela rasprava na društvenim mrežama, o tome da li deca treba da idu u vrtić iako su im majke nezaposlene. Da li je to udar na "porodične vrednosti" kako tvrde pojedini ili odluka roditelja koji bi trebalo najbolje da znaju šta je najbolje za njihovo dete?

Gosti "Jutra" su dečji psiholog Snežana Anđelić i Miloš Pavković, predsednik udruženja Kraljevina Srbija.

"Ovde nije pitanje interesa roditelja, nego deteta. Svako dete koje je napunilo 3 godine ima potrebu za socijalizacijom i za nečim što mu roditelj ne može da pruži. Svako dete treba da ide u vrtić sa svoje 3 godine i da dobije sve što je neophodno da dobije za vaspitanje, obrazovanje. Vrtići su predškolske ustanove koje se bave obrazovanjem i kako će jedan roditelj da pruži sve što je neophodno", pričala je n aovu temu Snežana.

Na ovo pitanje Pavković je odgovorio da ne bi trebalo generalizovati odgovor na pitanje i da dosta zavisi od deteta i da vrtić ne može često da odgovori na potrebe.

Šta su još rekli na ovu temu, pogledajte u video-materijalu.

A šta vi mislite na ovu temu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.