Testo kao iz pekare – profesionalci dodaju ova tri sastojka kako bi im pecivo bilo meko

Svi obožavamo kiflice, a većina domaćica traga za tajnim receptom za najmekanije testo.

Saveti | superžena |
Podeli
Foto: Africa Studio/Shutterstock
Foto: Africa Studio/Shutterstock

Sada su iskusni pekari, kako prenosi Stvarukusa.rs, otkrili i koji su to sastojci pomoću kojih će vam testo, a kasnije i peciva izgledati kao iz pekare.

Šta bi trebalo dodati u testo?

Skrob

Iskusni pekari znaju da je ovaj proizvod u stanju da transformiše testo, značajno poboljšavajući njegovu strukturu. Činjenica je da obični skrob pomaže da testo postane prozračnije i lakše. Pored toga, peciva u koja je dodat ovaj sastojak duže ostaju mekana. Skrob se može dodati direktno u brašno. Za standardnu porciju testa biće dovoljno 30 g.

Griz

Ovaj sastojak će zaista transformisati svako pecivo i zbog njega će ono biti kvalitetnije i ukusnije. Takođe, griz je u stanju da oslobodi testo od viška vlage, koja može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo 1 kašika. Inače, kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža.

Mleko

Ako pripremate sa kvasnim testom, onda mleko treba da pomešate sa kvascem. Ono ne sme da bude vruće ili hladno, nego toplo. Testo će biti ukusnije ako kvasac pomešate sa mlekom, a ne vodom i imaće lepšu boju. Zahvaljujući mleku skoro pecivo dobija fantastičnu koricu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu