Vrućine su – topi se puder, ajlaner se razmazuje... Šta učiniti da sprečite ovu noćnu moru?

Noćna mora svake žene u ovo godišnje doba nisu vrućine, već šminka koja se topi. Puder koji se topi, razmazani ajlajner i lepljivi ruž nešto je što bi svaka osoba koja se šminka želi da izbegne. Sada vam otkrivamo nekoliko saveta za letnju šminku kako bi vaše lice izgledalo prirodno, sveže i lepo, čak i kada ste okupanim znojem tokom ovih toplih letnjih dana.

Šminka | Goodhousekeeping |
Podeli
Foto: Coy_Creek/shutterstock
Foto: Coy_Creek/shutterstock

Dobra hidratacija

Dobra šminka neće vam ništa značiti ukoliko vam lice nije negovano. Ono što je inače neophodno, a posebno leti jeste da koristite hidratantnu kremu. Za ove tople dane najbolje je da to bude krema bez ulja, jer je manje verovatno da će vam od nje lice biti masno tokom dana.

Zaštita od sunca

Pored hidratacije kože, takođe želite da budete sigurni da je vaša koža pravilno zaštićena od sunca. Da biste to postigli, trebalo bi svaki dan da nanosite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, pre šminkanja.

Prajmer

Prajmer se nanosi nakon hidratantne kreme, ali pre šminkanja lica. On je vaš najbolji saputnik tokom leta. Zaista pomaže da se šminka drži na mestu, a da pri tome nemate osećaj kao da imate još jedan težak sloj.

Okrenite se nežnim nijansama

Bogate, duboke boje imaju svoje mesto, ali mogu da izgledaju teške leti. Da biste osvetlili svoj izgled, pređite na nežnije verzije vaših omiljenih boja za usne i oči.

Koristite vodootporne proizvode

Vodootporni proizvodi jedno su od najboljih i najsigurnijih rešenja da vam se ovog leta šminka ne razmazuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu