PRVA OSLOBADJAJUCA PRESUDA ZA SRBINA

Četvrtak, 19.10.2000.

11:42

Izvor: B92

Default images

Podeli:

PRVA OSLOBADJAJUCA PRESUDA ZA SRBINA Okruzni sud u Pristini oslobodio je od optuzbi za ubistvo i pokusaj ubistva Slobodana Joksimovica iz sela Radevo, kod Lipljana. "To je prva oslobadjajuca presuda za jednog Srbina koju su doneli novih pravosudni organi na Kosovu", rekao je agenciji Srna advokat Zivojin Jokanovic. Prema njegovim recima, zamenik okruznog javnog tuzioca Pristine Drita Hajdari Peci odustala je od krivicnog gonjenja, prihvativsi nevinost okrivljenog. "Stav odbrane je bio da nema dela za koje je Joksimovic optuzen i da je optuzba bez osnova", rekao je Jokanovic i najavio podnosenje tuzbe za naknadu stete Joksimovicu. Nju ce morati da izmiri UNMIK, a radi se o sumi od nekoliko stotina hiljada maraka.

Okruzni sud u Pristini oslobodio je od optuzbi za ubistvo i pokusaj ubistva Slobodana Joksimovica iz sela Radevo, kod Lipljana. "To je prva oslobadjajuca presuda za jednog Srbina koju su doneli novih pravosudni organi na Kosovu", rekao je agenciji Srna advokat Zivojin Jokanovic. Prema njegovim recima, zamenik okruznog javnog tuzioca Pristine Drita Hajdari Peci odustala je od krivicnog gonjenja, prihvativsi nevinost okrivljenog. "Stav odbrane je bio da nema dela za koje je Joksimovic optuzen i da je optuzba bez osnova", rekao je Jokanovic i najavio podnosenje tuzbe za naknadu stete Joksimovicu. Nju ce morati da izmiri UNMIK, a radi se o sumi od nekoliko stotina hiljada maraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare