ZAPOSLENI U BEOBANCI BLOKIRALI SAOBRACAJ, TRAZE SMENE

Petak, 20.10.2000.

12:53

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ZAPOSLENI U BEOBANCI BLOKIRALI SAOBRACAJ, TRAZE SMENE Oko 200 radnika Beobanke blokiralo je u petak veoma prometnu Brankovu ulicu u centru Beograda, protestujuci ispred sedista svoje banke gde traze smenjivanje svih direktora i rukovodstva sindikata. Zaposleni tvrde da su se spontano okupili i navode da se nece razici dok se njihovi predstavnici ne vrate sa pregovora sa v.d. direktorom Zoranom Markovicem. Oni traze smenjivanje svih direktora koji su "omogucili mahinacije i kradju" dok je banku vodio Zlatan Perucic, koji je smenjen pre nekoliko meseci. Radnici "Beobanke" traze i da poslovodstvo bude suspendovano dok finansijska policija i drugi organi ne podnesu kompletan izvestaj. Oni su istakli i zahtev da svi direktori dobrovoljno deponuju u trezor banke pasose, da bi time "pokazali svoju lojalnost banci", kao i da svi direktori hitno objave podatke o svojoj imovini, imovini najuze porodice i od kada su je stekli. "Pozvati na odgovornost i Urosa Blazica, koji je morao znati za sve mahinacije, jer je bio izvrsni direktor kada se najvise kralo", navodi se u zahtevima zaposlenih u "Beobanci". Radnici traze i da "Beobanka" istupi iz "Beogradske banke" i da nastavi samostalno poslovanje, kao i da celo rukovodstvo sindikata banke bude smenjeno, uz obrazlozenje da su poslodavci postavili sindikat. Oni su takodje zatrazili generalni strajk u "Beobanci" do ispunjenja zahteva, prenosi Beta.

Oko 200 radnika Beobanke blokiralo je u petak veoma prometnu Brankovu ulicu u centru Beograda, protestujuci ispred sedista svoje banke gde traze smenjivanje svih direktora i rukovodstva sindikata. Zaposleni tvrde da su se spontano okupili i navode da se nece razici dok se njihovi predstavnici ne vrate sa pregovora sa v.d. direktorom Zoranom Markovicem. Oni traze smenjivanje svih direktora koji su "omogucili mahinacije i kradju" dok je banku vodio Zlatan Perucic, koji je smenjen pre nekoliko meseci. Radnici "Beobanke" traze i da poslovodstvo bude suspendovano dok finansijska policija i drugi organi ne podnesu kompletan izvestaj. Oni su istakli i zahtev da svi direktori dobrovoljno deponuju u trezor banke pasose, da bi time "pokazali svoju lojalnost banci", kao i da svi direktori hitno objave podatke o svojoj imovini, imovini najuze porodice i od kada su je stekli. "Pozvati na odgovornost i Urosa Blazica, koji je morao znati za sve mahinacije, jer je bio izvrsni direktor kada se najvise kralo", navodi se u zahtevima zaposlenih u "Beobanci". Radnici traze i da "Beobanka" istupi iz "Beogradske banke" i da nastavi samostalno poslovanje, kao i da celo rukovodstvo sindikata banke bude smenjeno, uz obrazlozenje da su poslodavci postavili sindikat. Oni su takodje zatrazili generalni strajk u "Beobanci" do ispunjenja zahteva, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare