LUKOVAC: SRBIJA I CRNA GORA U UN - ALI ODVOJENO

Četvrtak, 26.10.2000.

00:42

Izvor: B92

Default images

Podeli:

LUKOVAC: SRBIJA I CRNA GORA U UN - ALI ODVOJENO Ministar inostranih poslova Crne Gore Branko Lukovac izjavio je da "u Crnoj Gori preovladava opredjeljenje da i Crna Gora i Srbija, kao suverene drzave, budu pojedinacno clanice UN". "Ne bi doprinosilo predstojecem dijalogu Srbije i Crne Gore o buducnosti njihovih odnosa da se jedna Miloseviceva tvorevina, koju ne prihvata Crna Gora, prima u Ujedinjene nacije" i druge medjunarodne organizacije, rekao je Lukovac, nakon susreta sa izaslanikom UN i ministrom inostranih poslova Slovacke Eduardom Kukanom. Lukovac je rekao da SR Jugoslavija i dalje predstavlja samo interese Srbije "jer Crna Gora ne priznaje te nove ustavne okvire, niti SNP predstavlja interese Crne Gore". On je istakao da ce Crna Gora nastaviti da saradjuje sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom i Demokratskom opozicijom Srbije i "raditi na sto skorijem ozdravljenju odnosa Crne Gore i Srbije", prenosi FoNet.

Ministar inostranih poslova Crne Gore Branko Lukovac izjavio je da "u Crnoj Gori preovladava opredjeljenje da i Crna Gora i Srbija, kao suverene drzave, budu pojedinacno clanice UN". "Ne bi doprinosilo predstojecem dijalogu Srbije i Crne Gore o buducnosti njihovih odnosa da se jedna Miloseviceva tvorevina, koju ne prihvata Crna Gora, prima u Ujedinjene nacije" i druge medjunarodne organizacije, rekao je Lukovac, nakon susreta sa izaslanikom UN i ministrom inostranih poslova Slovacke Eduardom Kukanom. Lukovac je rekao da SR Jugoslavija i dalje predstavlja samo interese Srbije "jer Crna Gora ne priznaje te nove ustavne okvire, niti SNP predstavlja interese Crne Gore". On je istakao da ce Crna Gora nastaviti da saradjuje sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom i Demokratskom opozicijom Srbije i "raditi na sto skorijem ozdravljenju odnosa Crne Gore i Srbije", prenosi FoNet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare