DEJTONSKI SPORAZUM MORA SE IMPLEMENTIRATI U POTPUNOSTI

Subota, 28.10.2000.

11:53

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DEJTONSKI SPORAZUM MORA SE IMPLEMENTIRATI U POTPUNOSTI Americki ambasador u UN Ricard Holbruk izjavio je u petak uvece u Sarajevu da "pozdravlja agresivnost SFOR-a u hapsenju ratnih zlocinaca" i naveo da je "samo je 26 lica sa javnog spiska od 94 na slobodi, a medju njima Ratko Mladic i Radovan Karadzic". Holbruk je dodao da je njihova sloboda "simbol potkopavanja napora implementacije Dejtonskog sporazuma". Americki ambasador u UN je istakao da ce SAD i medjunarodna zajednica SR Jugoslaviji pruziti ruku prijateljstva i saradnje, iako se u mnogim pitanjima ne slazu. Holbruk je izrazio nadu da ce Predsednistvo BiH uskoro otputovati u Beograd. "Svrgavanje Slobodana Milosevica je klasican primer moci naroda, jedan od najdramaticnijih u svijetu u posljednjih 15 godina" - istakao je Holbruk. On je istakao da je uklanjanjanje Kostunicinog prethodnika "zemljotres za region".

Americki ambasador u UN Ricard Holbruk izjavio je u petak uvece u Sarajevu da "pozdravlja agresivnost SFOR-a u hapsenju ratnih zlocinaca" i naveo da je "samo je 26 lica sa javnog spiska od 94 na slobodi, a medju njima Ratko Mladic i Radovan Karadzic". Holbruk je dodao da je njihova sloboda "simbol potkopavanja napora implementacije Dejtonskog sporazuma".

Americki ambasador u UN je istakao da ce SAD i medjunarodna zajednica SR Jugoslaviji pruziti ruku prijateljstva i saradnje, iako se u mnogim pitanjima ne slazu. Holbruk je izrazio nadu da ce Predsednistvo BiH uskoro otputovati u Beograd. "Svrgavanje Slobodana Milosevica je klasican primer moci naroda, jedan od najdramaticnijih u svijetu u posljednjih 15 godina" - istakao je Holbruk. On je istakao da je uklanjanjanje Kostunicinog prethodnika "zemljotres za region".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare