MESIC O PROBLEMU PREVLAKE

Nedelja, 19.11.2000.

11:37

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MESIC O PROBLEMU PREVLAKE Predsednik Hrvatske Stjepan Mesic izjavio je da se pitanje Prevlake mora uskoro resiti, jer mandat posmatraca Ujedinjenih nacija ne moze beskonacno da traje. Kako prenosi FoNet, on je naglasio da i hrvatski i crnogorski zvanicnici smatraju da Prevlaka nije teritorijalni problem i da bi taj prostor trebalo iskoristiti za razvoj turizma. "Saglasni smo, takodje, da taj prostor treba demilitarizovati, a to je najbolji nacin da se taj prostor iskoristi u privredne svrhe, u prvom redu u turizmu", rekao je Mesic, novinarima koji su pratili konferenciju u Dejtonu.

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesic izjavio je da se pitanje Prevlake mora uskoro resiti, jer mandat posmatraca Ujedinjenih nacija ne moze beskonacno da traje. Kako prenosi FoNet, on je naglasio da i hrvatski i crnogorski zvanicnici smatraju da Prevlaka nije teritorijalni problem i da bi taj prostor trebalo iskoristiti za razvoj turizma. "Saglasni smo, takodje, da taj prostor treba demilitarizovati, a to je najbolji nacin da se taj prostor iskoristi u privredne svrhe, u prvom redu u turizmu", rekao je Mesic, novinarima koji su pratili konferenciju u Dejtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare