PANIC: KOSTUNICA BI TREBALO DA IZRUCI MILOSEVICA

Nedelja, 19.11.2000.

07:26

Izvor: B92

Default images

Podeli:

PANIC: KOSTUNICA BI TREBALO DA IZRUCI MILOSEVICA Bivsi jugoslovenski premijer Milan Panic izjavio je u subotu uvece da bi predsednik SR Jugoslavije Vojislav Kostunica trebalo da izruci svog prethodnika Slobodana Milosevica Haskom tribunalu za ratne zlocine. "Kostunica treba da bude razborit covek i da ima smisla za pravo. Trebalo bi da deluje u skladu sa principima medjunarodnog prava", rekao je Panic Frans presu u Dejtonu, gde ucestvuje na skupu povodom petogodisnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma. Komentarisuci Kostunicinu izjavu da prihvata otvaranje kancelarije Haskog tribunala u Beogradu, ali da postoje preci prioriteti od izrucivanja Milosevica tom sudu, Panic je, kako prenosi Beta, ocenio da jugoslovenski predsednik "nije u pravu". "Trebalo bi da se povinuje medjunarodnom pravu i da uspostavi pravnu drzavu u Jugoslaviji", rekao je Panic.

Bivsi jugoslovenski premijer Milan Panic izjavio je u subotu uvece da bi predsednik SR Jugoslavije Vojislav Kostunica trebalo da izruci svog prethodnika Slobodana Milosevica Haskom tribunalu za ratne zlocine. "Kostunica treba da bude razborit covek i da ima smisla za pravo. Trebalo bi da deluje u skladu sa principima medjunarodnog prava", rekao je Panic Frans presu u Dejtonu, gde ucestvuje na skupu povodom petogodisnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma. Komentarisuci Kostunicinu izjavu da prihvata otvaranje kancelarije Haskog tribunala u Beogradu, ali da postoje preci prioriteti od izrucivanja Milosevica tom sudu, Panic je, kako prenosi Beta, ocenio da jugoslovenski predsednik "nije u pravu". "Trebalo bi da se povinuje medjunarodnom pravu i da uspostavi pravnu drzavu u Jugoslaviji", rekao je Panic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare