PROTESTI U KRALJEVU

Četvrtak, 23.11.2000.

23:34

Izvor: B92

Default images

Podeli:

PROTESTI U KRALJEVU Porodice pripadnika policije iz Kraljeva, koji se nalaze na terenu u okolini Bujanovca, u cetvrtak oko podne blokirali su najprometniju ulicu u gradu i trazili od nadleznih da odmah povuku kraljevacku policiju iz zone administrativne granice sa Kosovom. Tokom dana obratio im se samo zamenik komandira saobracajne policije koji im je potvrdio nezvanicne informacije da je jedan deo policajaca vec krenuo kuci, ali je odbio da za B92 kaze bilo sta zvanicno. Jedna od ucesnika protesta prokomentarisala je obracanje zamenika komandira: "Oni kazu da nista ne mogu da urade, da komanda stize iz Beograda. Mi cemo stajati ovde dok se oni ne vrate, dok ih ne vidimo necemo da se sklonimo. Mi znamo da drzava mora da se brani ali je sramota da o njima niko ne vodi racuna!" Broj ucesnika blokade uvece je opao na dvadesetak, a kolona teretnih vozila koja jedina nisu mogla da zaobidju prepreku bila je duga nekoliko stotina metara. Kako javlja Beta, protest je prekinut nakon razgovora delegacije clanova porodica policajaca sa nacelnikom lokalne policije Rasom Milijanovicem, ali nisu saopsteni detalji tog razgovora. Nesto posle 21 sat saobracaj u Ulici Vojvode Putnika ponovo je uspostavljen.

Porodice pripadnika policije iz Kraljeva, koji se nalaze na terenu u okolini Bujanovca, u cetvrtak oko podne blokirali su najprometniju ulicu u gradu i trazili od nadleznih da odmah povuku kraljevacku policiju iz zone administrativne granice sa Kosovom. Tokom dana obratio im se samo zamenik komandira saobracajne policije koji im je potvrdio nezvanicne informacije da je jedan deo policajaca vec krenuo kuci, ali je odbio da za B92 kaze bilo sta zvanicno. Jedna od ucesnika protesta prokomentarisala je obracanje zamenika komandira: "Oni kazu da nista ne mogu da urade, da komanda stize iz Beograda. Mi cemo stajati ovde dok se oni ne vrate, dok ih ne vidimo necemo da se sklonimo. Mi znamo da drzava mora da se brani ali je sramota da o njima niko ne vodi racuna!" Broj ucesnika blokade uvece je opao na dvadesetak, a kolona teretnih vozila koja jedina nisu mogla da zaobidju prepreku bila je duga nekoliko stotina metara.

Kako javlja Beta, protest je prekinut nakon razgovora delegacije clanova porodica policajaca sa nacelnikom lokalne policije Rasom Milijanovicem, ali nisu saopsteni detalji tog razgovora. Nesto posle 21 sat saobracaj u Ulici Vojvode Putnika ponovo je uspostavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare