DJUKANOVIC: MOGUCI VANREDNI IZBORI

Petak, 01.12.2000.

13:38

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DJUKANOVIC: MOGUCI VANREDNI IZBORI Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic ocenio je da je veoma vazno ocuvati politicku stabilnost u Crnoj Gori da bi gradjani na demokratski nacin odlucili o drzavno-pravnom statusu Republike i njenom odnosu sa Srbijom, na referendumu, koji ce biti odrzan do polovine naredne godine, prenose podgoricki mediji, javlja Fonet. Ukoliko Narodna stranka ostane cvrsto opredeljena da medjunarodno-pravni subjektivitet ne treba da pripadne Srbiji i Crnoj Gori pojedinacno, vec samo zajednici te dve republike, prema recima Djukanovica, moguca su dva scenarija. Po jednom, moze doci do prekomponovanja crnogorske politicke scene, kroz drugaciju strukturu crnogorskih drzavnih organa, pre svega Vlade, a drugi scenario je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic ocenio je da je veoma vazno ocuvati politicku stabilnost u Crnoj Gori da bi gradjani na demokratski nacin odlucili o drzavno-pravnom statusu Republike i njenom odnosu sa Srbijom, na referendumu, koji ce biti odrzan do polovine naredne godine, prenose podgoricki mediji, javlja Fonet. Ukoliko Narodna stranka ostane cvrsto opredeljena da medjunarodno-pravni subjektivitet ne treba da pripadne Srbiji i Crnoj Gori pojedinacno, vec samo zajednici te dve republike, prema recima Djukanovica, moguca su dva scenarija. Po jednom, moze doci do prekomponovanja crnogorske politicke scene, kroz drugaciju strukturu crnogorskih drzavnih organa, pre svega Vlade, a drugi scenario je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare