IZBEGLICE SE VRACAJU U LUCANE

Nedelja, 03.12.2000.

11:29

Izvor: B92

Default images

Podeli:

IZBEGLICE SE VRACAJU U LUCANE Albanske izbeglice iz Lucana kod Bujanovca pocele su u nedelju ujutro da se vracaju na ovo podrucje. Njima su jugoslovenske snage bezbednosti garantovale licnu i imovinsku sigurnost. Predsednik saveta sela Redza Hasani rekao je agenciji Srna da su se medju prvima vratile porodice nastanjene uglavnom oko dzamije Limani, Nemeti i Dauti. Lucane je, nakon upada siptarskih terorista, napustilo vise od 95 odsto zitelja, odselivsi se uglavnom u Makedoniju i na Kosovo. Selo je napustio i jedini Srbin u Lucanu Obrad Ristic, koji je otisao u Smederevo, ali se nije vratio.

Albanske izbeglice iz Lucana kod Bujanovca pocele su u nedelju ujutro da se vracaju na ovo podrucje. Njima su jugoslovenske snage bezbednosti garantovale licnu i imovinsku sigurnost. Predsednik saveta sela Redza Hasani rekao je agenciji Srna da su se medju prvima vratile porodice nastanjene uglavnom oko dzamije Limani, Nemeti i Dauti. Lucane je, nakon upada siptarskih terorista, napustilo vise od 95 odsto zitelja, odselivsi se uglavnom u Makedoniju i na Kosovo. Selo je napustio i jedini Srbin u Lucanu Obrad Ristic, koji je otisao u Smederevo, ali se nije vratio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare