ZAHTEV ZA AMNESTIJU REZERVISTA OSUDJENIH ZBOG DEZERTERSTVA

Ponedeljak, 04.12.2000.

19:07

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ZAHTEV ZA AMNESTIJU REZERVISTA OSUDJENIH ZBOG DEZERTERSTVA Krusevacki Odbor za ljudska prava i pokret "Otpor" pokrenuli su u ponedeljak inicijativu za amnestiju svih pripadnika rezervnog sastava Vojske Jugoslavije, koji su osudjeni zbog dezerterstva tokom proslogodisnjeg NATO bombardovanja SRJ, javlja Beta. Na protestnom mitingu u centru Krusevca kojem je prisustvovalo nekoliko stotina gradjana, te organizacije podrzale su i zahtev rodbine osudjenih pripadnika Oslobodilacke srpske armije da clanovi njihovih porodica budu oslobodjeni. Povodom zahteva za amnestiju rezervista osudjenih zbog dezerterstva, predsednik Odbora za ljudska prava u Krusevcu Miroljub Arsic kazao je da je u maju prosle godine vise od 3.500 rezervista iz Krusevca i Aleksandrovca napustilo kosovsko ratiste, a da je samo mali broj njih osudjen zbog dezerterstva na kazne zatvora.

Krusevacki Odbor za ljudska prava i pokret "Otpor" pokrenuli su u ponedeljak inicijativu za amnestiju svih pripadnika rezervnog sastava Vojske Jugoslavije, koji su osudjeni zbog dezerterstva tokom proslogodisnjeg NATO bombardovanja SRJ, javlja Beta. Na protestnom mitingu u centru Krusevca kojem je prisustvovalo nekoliko stotina gradjana, te organizacije podrzale su i zahtev rodbine osudjenih pripadnika Oslobodilacke srpske armije da clanovi njihovih porodica budu oslobodjeni. Povodom zahteva za amnestiju rezervista osudjenih zbog dezerterstva, predsednik Odbora za ljudska prava u Krusevcu Miroljub Arsic kazao je da je u maju prosle godine vise od 3.500 rezervista iz Krusevca i Aleksandrovca napustilo kosovsko ratiste, a da je samo mali broj njih osudjen zbog dezerterstva na kazne zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare