VOJVODINA PREDSEDAVAJUCA MEDJUNARODNOG PROJEKTA DKTM

Ponedeljak, 04.12.2000.

16:42

Izvor: B92

Default images

Podeli:

VOJVODINA PREDSEDAVAJUCA MEDJUNARODNOG PROJEKTA DKTM Vojvodina ce u narednih godinu dana biti predsedavajuca medjuregionalnog projekta Dunav-Kris-Moris-Tisa (DKMT), saopsteno je u ponedeljak novinarima. Delegacija pokrajinske vlade boravila je u poseti Aradu, gde je sa predstavnicima osam zupanija Rumunije i Madjarske razgovarals o saradnji. U okviru DKMT-a Vojvodina ce konkurisati sa tri programa za pomoc Evropske Unije, rekao je pokrajinski sekretar za regionalnu saradnju Predrag Grgic. Ti prioritetni programi su prociscavanje Begeja, izgradnja zeleznicke pruge od Segedina do Kikinde i izgradnja auto-puta E75 od granice sa Madjarskom do Beograda. Kako javlja dopisnik ANEM-a iz Novog Sada, Grgic je najavio otvaranje predstavnistva privredne komore Vojvodine u Zagrebu i posetu delegacije vojvodjanske vlade Istarsko-primorskoj zupaniji . Strateski cilj Vojvodine je omeksavanje drzavnih granica, kao i otvaranje novih granicnih prelaza, rekao je potpresednik pokrajinske Skupstine Sandor Egeresi.

Vojvodina ce u narednih godinu dana biti predsedavajuca medjuregionalnog projekta Dunav-Kris-Moris-Tisa (DKMT), saopsteno je u ponedeljak novinarima. Delegacija pokrajinske vlade boravila je u poseti Aradu, gde je sa predstavnicima osam zupanija Rumunije i Madjarske razgovarals o saradnji. U okviru DKMT-a Vojvodina ce konkurisati sa tri programa za pomoc Evropske Unije, rekao je pokrajinski sekretar za regionalnu saradnju Predrag Grgic. Ti prioritetni programi su prociscavanje Begeja, izgradnja zeleznicke pruge od Segedina do Kikinde i izgradnja auto-puta E75 od granice sa Madjarskom do Beograda. Kako javlja dopisnik ANEM-a iz Novog Sada, Grgic je najavio otvaranje predstavnistva privredne komore Vojvodine u Zagrebu i posetu delegacije vojvodjanske vlade Istarsko-primorskoj zupaniji . Strateski cilj Vojvodine je omeksavanje drzavnih granica, kao i otvaranje novih granicnih prelaza, rekao je potpresednik pokrajinske Skupstine Sandor Egeresi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare