VLADA CG USVOJILA PREDLOG ZAKONA O TELEKOMUNIKACIJAMA

Ponedeljak, 04.12.2000.

18:38

Izvor: B92

Default images

Podeli:

VLADA CG USVOJILA PREDLOG ZAKONA O TELEKOMUNIKACIJAMA Vlada Crne Gore usvojila je u ponedeljak Predlog zakona o telekomunikacijama, koji predvidja da republicka vlast preuzme sve nadleznosti savezne drzave u toj oblasti, ukljucujuci i dodeljivanje frekvencija, javlja Beta. Crnogorski ministar energetike i privrede Vojin Djukanovic izjavio je agenciji Beta da je tim zakonskim predlogom predvidjeno osnivanje agencije za telekomunikacije koja ce preuzeti sve savezne nadleznosti u toj oblasti. Djukanovic je rekao da ce Predlog zakona o telekomunikacijama najverovatnije biti na dnevnom redu naredne sednice crnogorske Skupstine, predvidjene u drugoj polovini decembra. Ministar je dodao da bi tim zakonom trebalo da budu resena i pitanja Televizije YU Info i Televizije Vijeca narodnih skupstina, koje u Crnoj Gori emituju program bez dozvola republicke vlasti. Djukanovic nije precizirao kako ce biti reseno pitanje emitovanja programa tih stanica. One imaju dozvole za rad savezne vlasti, ali ne i crnogorske, zbog cega ih vlada Crne Gore smatra nelegalnim.

Vlada Crne Gore usvojila je u ponedeljak Predlog zakona o telekomunikacijama, koji predvidja da republicka vlast preuzme sve nadleznosti savezne drzave u toj oblasti, ukljucujuci i dodeljivanje frekvencija, javlja Beta. Crnogorski ministar energetike i privrede Vojin Djukanovic izjavio je agenciji Beta da je tim zakonskim predlogom predvidjeno osnivanje agencije za telekomunikacije koja ce preuzeti sve savezne nadleznosti u toj oblasti. Djukanovic je rekao da ce Predlog zakona o telekomunikacijama najverovatnije biti na dnevnom redu naredne sednice crnogorske Skupstine, predvidjene u drugoj polovini decembra. Ministar je dodao da bi tim zakonom trebalo da budu resena i pitanja Televizije YU Info i Televizije Vijeca narodnih skupstina, koje u Crnoj Gori emituju program bez dozvola republicke vlasti. Djukanovic nije precizirao kako ce biti reseno pitanje emitovanja programa tih stanica. One imaju dozvole za rad savezne vlasti, ali ne i crnogorske, zbog cega ih vlada Crne Gore smatra nelegalnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare