JAKSIC: IZBORIMA NA KOSOVU POKAZUJEMO DA SMO DEO ISTE DRZAVE

Ponedeljak, 04.12.2000.

17:35

Izvor: B92

Default images

Podeli:

JAKSIC: IZBORIMA NA KOSOVU POKAZUJEMO DA SMO DEO ISTE DRZAVE Republicki izbori, koji ce se odrzati 23. decembra u celoj Srbiji, bice odrzani i na Kosovu, jer cemo tim cinom pokazati da smo deo iste drzave, rekao je u ponedeljak agenciji SRNA potpredsednik Demokratske stranke Srbije Marko Jaksic. On je dodao da ce izbori biti odrzani tamo gde zive Srbi i da ce se glasanje obaviti po istom principu kao na saveznim izborima. Jaksic je naglasio da je resenje kosovskog problema u pregovorima i dodao da je "bilo dosta junacenja i ratnickih izjava od kojih su Srbi malo dobili, dok se prostor na kome su ziveli smanjivao". "Sada smo dosli u poziciju da kolevka srpstva, fakticki, nije kolevka Srba. Mi za Kosovo mnogo vise mozemo da uradimo diplomatskim putem", rekao je Jaksic naglasivsi da je diplomatski nacin mnogo efikasniji u odnosu na nacin na koji je to radio Slobodan Milosevic.

Republicki izbori, koji ce se odrzati 23. decembra u celoj Srbiji, bice odrzani i na Kosovu, jer cemo tim cinom pokazati da smo deo iste drzave, rekao je u ponedeljak agenciji SRNA potpredsednik Demokratske stranke Srbije Marko Jaksic. On je dodao da ce izbori biti odrzani tamo gde zive Srbi i da ce se glasanje obaviti po istom principu kao na saveznim izborima. Jaksic je naglasio da je resenje kosovskog problema u pregovorima i dodao da je "bilo dosta junacenja i ratnickih izjava od kojih su Srbi malo dobili, dok se prostor na kome su ziveli smanjivao". "Sada smo dosli u poziciju da kolevka srpstva, fakticki, nije kolevka Srba. Mi za Kosovo mnogo vise mozemo da uradimo diplomatskim putem", rekao je Jaksic naglasivsi da je diplomatski nacin mnogo efikasniji u odnosu na nacin na koji je to radio Slobodan Milosevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare