POSLE DECEMBARSKIH IZBORA RASPRAVA O DECENTRALIZACIJI

Utorak, 05.12.2000.

16:56

Izvor: B92

Default images

Podeli:

POSLE DECEMBARSKIH IZBORA RASPRAVA O DECENTRALIZACIJI Predstavnici Skupstine Vojvodine i vojvodjanskih stranaka slozili su se u utorak da je neophodna decentralizacija, ali su izneli suprotne stavove u pogledu eventualnih konflikata unutar DOS-a prilikom resavanja statusa Vojvodine, javlja Beta. Potpredsednica Skupstine Vojvodine Gordana Comic rekla je u razgovoru sa predstavnicima OEBS u Skupstini Vojvodine da ce nakon ocekivane pobede DOS na republickim izborima na red doci i decentralizacija i regionalizacije drzave. "Privatna vladavina kakvu smo imali u poslednjih deset godina, vise se nece ponoviti, a drzava treba da funkcionise na principu dogovora izmedju savezne, republicke, pokrajinske i lokalne vlasti", kazala je Comic na pitanje predstavnika OEBS o decentralizaciji vlasti u Srbiji. Ona je ocenila da je moguc politicki konflikt unutar DOS kada na dnevni red dodje pitanje statusa Vojvodine unutar Srbije, i povratka autonomnih ingerencija ove pokrajine. Predsednik Izvrsnog veca Vojvodine Djordje Djukic ocenio je da su ovlascenja lokalnih samouprava u Srbiji mala, a ovlascenja Vojvodine jos manja. "To se mora promeniti i Vojvodina mora dobiti veca ovlascenja. Verujem da ce se to ostvariti brzo i bez konflikata unutar DOS, koja je jedna razumna snaga", rekao je Djukic. Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Emil Fejzulahi rekao je da je pitanje decentralizacije Srbije ugradjeno u osnovni dokument DOS. On se zahvalio predstavnicima OEBS na ponudjenoj pomoci u procesu decentralizacije drzave i ocenio da Srbija to pitanje mora da resi samostalno.

Predstavnici Skupstine Vojvodine i vojvodjanskih stranaka slozili su se u utorak da je neophodna decentralizacija, ali su izneli suprotne stavove u pogledu eventualnih konflikata unutar DOS-a prilikom resavanja statusa Vojvodine, javlja Beta. Potpredsednica Skupstine Vojvodine Gordana Comic rekla je u razgovoru sa predstavnicima OEBS u Skupstini Vojvodine da ce nakon ocekivane pobede DOS na republickim izborima na red doci i decentralizacija i regionalizacije drzave. "Privatna vladavina kakvu smo imali u poslednjih deset godina, vise se nece ponoviti, a drzava treba da funkcionise na principu dogovora izmedju savezne, republicke, pokrajinske i lokalne vlasti", kazala je Comic na pitanje predstavnika OEBS o decentralizaciji vlasti u Srbiji. Ona je ocenila da je moguc politicki konflikt unutar DOS kada na dnevni red dodje pitanje statusa Vojvodine unutar Srbije, i povratka autonomnih ingerencija ove pokrajine. Predsednik Izvrsnog veca Vojvodine Djordje Djukic ocenio je da su ovlascenja lokalnih samouprava u Srbiji mala, a ovlascenja Vojvodine jos manja. "To se mora promeniti i Vojvodina mora dobiti veca ovlascenja. Verujem da ce se to ostvariti brzo i bez konflikata unutar DOS, koja je jedna razumna snaga", rekao je Djukic. Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Emil Fejzulahi rekao je da je pitanje decentralizacije Srbije ugradjeno u osnovni dokument DOS. On se zahvalio predstavnicima OEBS na ponudjenoj pomoci u procesu decentralizacije drzave i ocenio da Srbija to pitanje mora da resi samostalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare