STEFANOVIC: POTREBAN NOV ZAKON O VOJSCI

Sreda, 06.12.2000.

18:30

Izvor: B92

Default images

Podeli:

STEFANOVIC: POTREBAN NOV ZAKON O VOJSCI Portparol Pokrajinskog odbora Gradjanskog saveza Srbije Borislav Stefanovic ocenio je da bi "pod hitno trebalo doneti nov zakon o Vojsci Jugoslavije cime bi se vojni rok skratio na sest meseci". "Treba smanjiti sluzenje vojnog roka na sest meseci jer je taj period i vise nego dovoljan za obuku vojnika. Pored toga vazno je uvesti i 'Pravo na prigovor savesti' kojim bi se mladim ljudima omogucilo da sluze vojni rok i u civilu baveci se humanitarnim radom", rekao je Stefanovic na konferenciji za novinare u sredu, javlja Beta. On je ocenio da bi smanjenje vojnog roka dovelo do velikih materijalnih usteda i da bi se time "poboljsala i modernizovala vojska". "Uvodjenje institucije 'Prigovora savesti' uvelo bi nas na velika vrata u Evropu i razvijeni svet, jer bi se na taj nacin postovalo ljudsko pravo, a to je da li neko zeli da uzme pusku u ruke ili ne", rekao je Stefanovic.

Portparol Pokrajinskog odbora Gradjanskog saveza Srbije Borislav Stefanovic ocenio je da bi "pod hitno trebalo doneti nov zakon o Vojsci Jugoslavije cime bi se vojni rok skratio na sest meseci". "Treba smanjiti sluzenje vojnog roka na sest meseci jer je taj period i vise nego dovoljan za obuku vojnika. Pored toga vazno je uvesti i 'Pravo na prigovor savesti' kojim bi se mladim ljudima omogucilo da sluze vojni rok i u civilu baveci se humanitarnim radom", rekao je Stefanovic na konferenciji za novinare u sredu, javlja Beta. On je ocenio da bi smanjenje vojnog roka dovelo do velikih materijalnih usteda i da bi se time "poboljsala i modernizovala vojska". "Uvodjenje institucije 'Prigovora savesti' uvelo bi nas na velika vrata u Evropu i razvijeni svet, jer bi se na taj nacin postovalo ljudsko pravo, a to je da li neko zeli da uzme pusku u ruke ili ne", rekao je Stefanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare