RIK ODBIO LISTE DSP-U, JUL-U, SSDS-U

Petak, 08.12.2000.

19:06

Izvor: B92

Default images

Podeli:

RIK ODBIO LISTE DSP-U, JUL-U, SSDS-U Republicka izborna komisija Srbije u petak nije verifikovala liste poslanika za predstojece republicke izbore Demokratskoj socijalistickoj partiji Milorada Vucelica, Jugoslovenskoj levici, Srpskoj socijaldemokratskoj partiji Zorana Lilica i koaliciji Nove komunisticke partije Jugoslavije i "Koraka" zbog izvesnih nepravilnosti u dostavljenim materijalima, potvrdjeno je agenciji Srna u RIK-u. Kako je saopsteno u RIK-u ove stranke, koje su u cetvrtak predale svoje liste, imace rok od 48 sati da dostave ispravan materijal, a rok im pocinje u petak u 20.00 casova. Komisija je do sada potvrdila pet lista - Srpskoj radikalnoj stranci, SPS-u, Srpskom pokretu obnove, Demokratskoj opoziciji Srbije i Stranci srpskog jedinstva. "Lista za Sandzak - Sulejman Ugljanin" je ocenila da srpski izborni zakon, cenzusom od pet odsto za ulazak u republicki parlament, Muslimanima iz Sandzaka onemogucuje da na izborima izaberu svoje predstavnike. Kako se navodi u saopstenju ta kolicija nece izaci na vanredne republicke izbore ali nece organizovati ni aktivni bojkot izbora, prenosi Beta.

Republicka izborna komisija Srbije u petak nije verifikovala liste poslanika za predstojece republicke izbore Demokratskoj socijalistickoj partiji Milorada Vucelica, Jugoslovenskoj levici, Srpskoj socijaldemokratskoj partiji Zorana Lilica i koaliciji Nove komunisticke partije Jugoslavije i "Koraka" zbog izvesnih nepravilnosti u dostavljenim materijalima, potvrdjeno je agenciji Srna u RIK-u. Kako je saopsteno u RIK-u ove stranke, koje su u cetvrtak predale svoje liste, imace rok od 48 sati da dostave ispravan materijal, a rok im pocinje u petak u 20.00 casova. Komisija je do sada potvrdila pet lista - Srpskoj radikalnoj stranci, SPS-u, Srpskom pokretu obnove, Demokratskoj opoziciji Srbije i Stranci srpskog jedinstva.

"Lista za Sandzak - Sulejman Ugljanin" je ocenila da srpski izborni zakon, cenzusom od pet odsto za ulazak u republicki parlament, Muslimanima iz Sandzaka onemogucuje da na izborima izaberu svoje predstavnike. Kako se navodi u saopstenju ta kolicija nece izaci na vanredne republicke izbore ali nece organizovati ni aktivni bojkot izbora, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare