SRJ U EVROPSKOJ BANCI ZA OBNOVU I RAZVOJ?

Četvrtak, 19.10.2000.

16:30

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SRJ U EVROPSKOJ BANCI ZA OBNOVU I RAZVOJ? Evropska banke za obnovu i razvoj razmotrice clanstvo SR Jugoslavije u Banci odmah nakon sto budu ispunjeni svi potrebni uslovi, saopstio je Ured ove banke u Sarajevu, javlja Beta. Sporazum o osnivanju Evropske banke za obnovu i razvoj zahteva da se Odbor guvernera Banke glasanjem izjasni za takvo clanstvo, nakon sto drzava podnese zahtev i obaveze se na prihvatanje Sporazuma. Predsednik Odbora direktora Zan Lemier izjavio je da je Evropska unija formalno zatrazila od ove Banke da razmotri delovanje u Jugoslaviji, i da su direktori slozili da upute misiju za prikupljanje podataka u Beograd radi procene stanja ekonomije.

Evropska banke za obnovu i razvoj razmotrice clanstvo SR Jugoslavije u Banci odmah nakon sto budu ispunjeni svi potrebni uslovi, saopstio je Ured ove banke u Sarajevu, javlja Beta. Sporazum o osnivanju Evropske banke za obnovu i razvoj zahteva da se Odbor guvernera Banke glasanjem izjasni za takvo clanstvo, nakon sto drzava podnese zahtev i obaveze se na prihvatanje Sporazuma. Predsednik Odbora direktora Zan Lemier izjavio je da je Evropska unija formalno zatrazila od ove Banke da razmotri delovanje u Jugoslaviji, i da su direktori slozili da upute misiju za prikupljanje podataka u Beograd radi procene stanja ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare