SRJ ULAZI U OEBS?

Četvrtak, 19.10.2000.

13:13

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SRJ ULAZI U OEBS? Predsedavajuca OEBS-a Ferero Valdner uputila je u cetvrtak poziv SRJ da se prikljuci toj organizaciji, javlja dopisnik Radija B92 iz Beca. Pismo je adresovano na predsednika Kostunicu i u njemu se izmedju ostalog kaze – »Vasa ekselencijo, posle moje izjave na samitu u Bijaricu imam prijatnu duznost i zadovoljstvo da – sasvim formalno, kao predsedavajuci OEBS - pozovem SRJ da se prikljuci toj organizaciji kao zemlja clanica«. U pozivu se jos kaze da »intenzivne konsultacije pokazuju da bi molba za prijem SRJ u OEBS trebala da uzme u obzir medjunarodni stav o pitanju sukcesije bivse SFRJ«, u smislu da je SRJ »tek jedna od zemalja naslednica«. Pismo predsedavajuce OEBS-a Ferero Valdner dostavljeno je i medijima u Becu.

Predsedavajuca OEBS-a Ferero Valdner uputila je u cetvrtak poziv SRJ da se prikljuci toj organizaciji, javlja dopisnik Radija B92 iz Beca. Pismo je adresovano na predsednika Kostunicu i u njemu se izmedju ostalog kaze – »Vasa ekselencijo, posle moje izjave na samitu u Bijaricu imam prijatnu duznost i zadovoljstvo da – sasvim formalno, kao predsedavajuci OEBS - pozovem SRJ da se prikljuci toj organizaciji kao zemlja clanica«. U pozivu se jos kaze da »intenzivne konsultacije pokazuju da bi molba za prijem SRJ u OEBS trebala da uzme u obzir medjunarodni stav o pitanju sukcesije bivse SFRJ«, u smislu da je SRJ »tek jedna od zemalja naslednica«. Pismo predsedavajuce OEBS-a Ferero Valdner dostavljeno je i medijima u Becu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare