SAVEZ ZA KNJAZEVAC TRAZI PONISTENJE LOKALNIH IZBORA

Subota, 21.10.2000.

19:00

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SAVEZ ZA KNJAZEVAC TRAZI PONISTENJE LOKALNIH IZBORA Vladan Radovanovic, sef Izbornog staba Saveza za Knjazevac (SZK), jedine opozicione koalicije koja je ucestvovala na lokalnim izborima u Knjazevcu, izjavio je u subotu da ova koalicija trazi ponistenje lokalnih izbornih rezultata u 13 izbornih jedinica u knjazevackoj opstini. Radovanovic je kazao agenciji Beta da je zahtev za ponistavanje izbora za odbornike Skupstine opstine Knjazevac upucen javnom tuziocu nakon odbijanja Opstinske izborne komisije da prihvati predlog Savezne izborne komisije o ponistenju izbora. On je dodao da se predsednik Opstinskog suda Vladimir Radivojevic "zakljucao u svojoj kancelariji", ali je u toku veceri pristao da razgovora sa nezadovoljnim clanovima SZK-a koji su u petak uvece usli u prostorije suda izrazavajuci neslaganje sa odlukom OIK-a. Radovanovic je dodao da je ipak sa Radivojevicem postignut dogovor da se "zbog pritiska javnosti i gradjanstva, oko razresenja novonastale situacije, zatrazi pomoc republickog javnog tuzioca". Reporter Radia B92 javlja da je Sasa Petrovic, clan Saveta Saveza za Knjazevac, rekao da je Savez pokrenuo zahtev za zastitu zakonitosti pred Vrhovnim sudom Srbije u vezi sa spornim izborima na 12 mesta u ovoj opstini, kao i da ce od subote uvece poceti protestna okupljanja gradjana.

Vladan Radovanovic, sef Izbornog staba Saveza za Knjazevac (SZK), jedine opozicione koalicije koja je ucestvovala na lokalnim izborima u Knjazevcu, izjavio je u subotu da ova koalicija trazi ponistenje lokalnih izbornih rezultata u 13 izbornih jedinica u knjazevackoj opstini. Radovanovic je kazao agenciji Beta da je zahtev za ponistavanje izbora za odbornike Skupstine opstine Knjazevac upucen javnom tuziocu nakon odbijanja Opstinske izborne komisije da prihvati predlog Savezne izborne komisije o ponistenju izbora. On je dodao da se predsednik Opstinskog suda Vladimir Radivojevic "zakljucao u svojoj kancelariji", ali je u toku veceri pristao da razgovora sa nezadovoljnim clanovima SZK-a koji su u petak uvece usli u prostorije suda izrazavajuci neslaganje sa odlukom OIK-a. Radovanovic je dodao da je ipak sa Radivojevicem postignut dogovor da se "zbog pritiska javnosti i gradjanstva, oko razresenja novonastale situacije, zatrazi pomoc republickog javnog tuzioca". Reporter Radia B92 javlja da je Sasa Petrovic, clan Saveta Saveza za Knjazevac, rekao da je Savez pokrenuo zahtev za zastitu zakonitosti pred Vrhovnim sudom Srbije u vezi sa spornim izborima na 12 mesta u ovoj opstini, kao i da ce od subote uvece poceti protestna okupljanja gradjana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare