MITROPOLIT AMFILOHIJE SLUZIO OPELO STRELJANIM CETNICIMA

Ponedeljak, 23.10.2000.

17:18

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MITROPOLIT AMFILOHIJE SLUZIO OPELO STRELJANIM CETNICIMA Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odrzao je u ponedeljak liturgiju i opelo za oko 90 pripadnika Vucedolske brigade jugoslovenske vojske u otadzbini koje su streljali partizani u noci izmedju 21. i 22. oktobra 1944. godine. Opelo je odrzano u manastiru Kosijerevo u selu Petrovici kod Niksica, a posmrtni ostaci streljanih sahranjeni su u zajednicku grobnicu. Kako javlja Beta, mitropolit Amfilohije je naveo da su streljani bili ubijeni jer su bili odani "veri, kralju i otadzbini". On je naveo da se "buducnost ne moze graditi na zlom semenu mrznje". On je najavio da ce na grobnici biti podignut hram posvecen Svetom apostolu i jevandjelisti Luki.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odrzao je u ponedeljak liturgiju i opelo za oko 90 pripadnika Vucedolske brigade jugoslovenske vojske u otadzbini koje su streljali partizani u noci izmedju 21. i 22. oktobra 1944. godine. Opelo je odrzano u manastiru Kosijerevo u selu Petrovici kod Niksica, a posmrtni ostaci streljanih sahranjeni su u zajednicku grobnicu. Kako javlja Beta, mitropolit Amfilohije je naveo da su streljani bili ubijeni jer su bili odani "veri, kralju i otadzbini". On je naveo da se "buducnost ne moze graditi na zlom semenu mrznje". On je najavio da ce na grobnici biti podignut hram posvecen Svetom apostolu i jevandjelisti Luki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare