HOLBRUK DOPUTOVAO NA KOSOVO

Utorak, 24.10.2000.

22:29

Izvor: B92

Default images

Podeli:

HOLBRUK DOPUTOVAO NA KOSOVO Ambasador SAD u Ujedinjenim nacijama Ricard Holbruk u utorak je doputovao u Pristinu gde je razgovarao sa Bernarom Kusnerom i sa politickim liderima kosovskih Albanaca Ibrahimom Rugovom i Hasimom Tacijem. Holbruk je izjavio da je u potpunosti zadovoljan uspehom UNMIK-a, sa Bernarom Kusnerom na celu, u koga "ima puno povjerenje". Prema njegovom misljenju, pripreme za lokalne izbore, koji su "do sada najbolje organizovani demokratski izbori na Kosovu, idu u najboljem redu". Holbruk je izrazio zaljenje zbog toga sto Srbi nece ucestvovati na izborima, ali i nadu da ce oni ucestvovati u lokalnim organima vlasti posle izbora. Holbruk bi u sredu trebalo da se u Kosovskoj Mitrovici sastane sa predstavnicima Srba - koordinatorom DOS-a za Kosmet Momcilom Trajkovicem i predstavnikom Srpskog nacionalnog veca Kosovsko-mitrovackog okruga Oliverom Ivanovicem. U Informativnoj sluzbi UNMIK-a potvrdjeno je da ce se Holbruk sastati i sa gradonacelnikom albanskog dela Kosovske Mitrovice Bajramom Redzepijem u juznom delu grada, a tema razgovora bice problemi oko uklanjanja linije razdvajanja severnog i juznog dela Mitrovice. Ricard Holbruk se zalozio za odrzavanje opstih izbora na Kosovu sto je ranije moguce, ukoliko lokalni izbori, u subotu, 28. oktobra, budu slobodni i fer. Holbruk je pozvao UN da pocnu da planiraju te izbore za pocetak iduce godine, javlja Beta. On je izrazio nadu da ce opsti izbori na Kosovu biti odrzani sledeceg proleca, ali i dodao da ce o tome odluciti sef UNMIK Bernar Kusner. "Po mom licnom misljenju, sto brze budu odrzani opsti izbori, tim bolje, zato sto se tako legitimise volja albanskog, a nadam se i srpskog, naroda na Kosovu", naglasio je Holbruk. Oko 2.500 pripadnika lokalne policije, vecinom Albanaca, glasalo je u utorak, zbog toga sto ce u subotu biti zaduzeni za bezbednost na biralistima.

Ambasador SAD u Ujedinjenim nacijama Ricard Holbruk u utorak je doputovao u Pristinu gde je razgovarao sa Bernarom Kusnerom i sa politickim liderima kosovskih Albanaca Ibrahimom Rugovom i Hasimom Tacijem. Holbruk je izjavio da je u potpunosti zadovoljan uspehom UNMIK-a, sa Bernarom Kusnerom na celu, u koga "ima puno povjerenje". Prema njegovom misljenju, pripreme za lokalne izbore, koji su "do sada najbolje organizovani demokratski izbori na Kosovu, idu u najboljem redu". Holbruk je izrazio zaljenje zbog toga sto Srbi nece ucestvovati na izborima, ali i nadu da ce oni ucestvovati u lokalnim organima vlasti posle izbora. Holbruk bi u sredu trebalo da se u Kosovskoj Mitrovici sastane sa predstavnicima Srba - koordinatorom DOS-a za Kosmet Momcilom Trajkovicem i predstavnikom Srpskog nacionalnog veca Kosovsko-mitrovackog okruga Oliverom Ivanovicem. U Informativnoj sluzbi UNMIK-a potvrdjeno je da ce se Holbruk sastati i sa gradonacelnikom albanskog dela Kosovske Mitrovice Bajramom Redzepijem u juznom delu grada, a tema razgovora bice problemi oko uklanjanja linije razdvajanja severnog i juznog dela Mitrovice.

Ricard Holbruk se zalozio za odrzavanje opstih izbora na Kosovu sto je ranije moguce, ukoliko lokalni izbori, u subotu, 28. oktobra, budu slobodni i fer. Holbruk je pozvao UN da pocnu da planiraju te izbore za pocetak iduce godine, javlja Beta. On je izrazio nadu da ce opsti izbori na Kosovu biti odrzani sledeceg proleca, ali i dodao da ce o tome odluciti sef UNMIK Bernar Kusner. "Po mom licnom misljenju, sto brze budu odrzani opsti izbori, tim bolje, zato sto se tako legitimise volja albanskog, a nadam se i srpskog, naroda na Kosovu", naglasio je Holbruk. Oko 2.500 pripadnika lokalne policije, vecinom Albanaca, glasalo je u utorak, zbog toga sto ce u subotu biti zaduzeni za bezbednost na biralistima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare