KOSTUNICA: SARADNJA SA HAGOM NEIZBEZNA

Nedelja, 05.11.2000.

11:41

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KOSTUNICA: SARADNJA SA HAGOM NEIZBEZNA Predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica izrazio je uverenje da ce neki vid saradnje izmedju Beograda i Medjunarodnog suda za ratne zlocine u Hagu postati neizbezan. U intervjuu za nedeljni broj spanskog dnevnika "El Pais" Kostunica nije, medjutim, precizirao prirodu te saradnje. "I dalje verujem da u pitanju rata u bivsoj Jugoslaviji Haski tribunal nije uvek isao u dobrom smeru, ali je istina i da je Sud konsekvenca Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je Milosevic potpisao", dodao je on. Jugoslovenski predsednik je ponovio da ce Milosevic za svoja dela odgovarati "pred srpskim narodom". "Miloseviceva sudbina nije medju mojim aktuelnim prioritetima", dodao je on i zalozio se za jacavanje jugoslovenskih institucija i stabilnosti drzave, ocenjujuci da treba "odloziti sve sto bi moglo da oteza taj posao", prenosi Beta.

Predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica izrazio je uverenje da ce neki vid saradnje izmedju Beograda i Medjunarodnog suda za ratne zlocine u Hagu postati neizbezan. U intervjuu za nedeljni broj spanskog dnevnika "El Pais" Kostunica nije, medjutim, precizirao prirodu te saradnje. "I dalje verujem da u pitanju rata u bivsoj Jugoslaviji Haski tribunal nije uvek isao u dobrom smeru, ali je istina i da je Sud konsekvenca Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je Milosevic potpisao", dodao je on. Jugoslovenski predsednik je ponovio da ce Milosevic za svoja dela odgovarati "pred srpskim narodom". "Miloseviceva sudbina nije medju mojim aktuelnim prioritetima", dodao je on i zalozio se za jacavanje jugoslovenskih institucija i stabilnosti drzave, ocenjujuci da treba "odloziti sve sto bi moglo da oteza taj posao", prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare