VITI: KFOR NADZIRE SITUACIJU

Sreda, 22.11.2000.

20:28

Izvor: B92

Default images

Podeli:

VITI: KFOR NADZIRE SITUACIJU Povodom zbivanja u pokrajini i u tampon zoni izmedju Kosova i Srbije, portparol medjunarodnih snaga u Pristini Mark Viti je za B92 izjavio: “Kfor nadzire situaciju u presevskoj dolini i u tampon zoni, ali to su teritorije koje se nalaze unutar Srbije. Ono sto Kfor nece tolerisati jeste koriscenje teritorije Kosova za pobunjenicke aktivnosti i izvoz nasilja”, rekao je Viti. Upitan da li je tacno da je sa teritorije Kosova na podrucje Preseva i Bujanovca preslo 400 naoruzanih albanskih ekstremista, Viti je odgovorio da Kforu to nije poznato, ali je dodao da je u poslednjih dvadeset i cetiri sata na granici uhapseno deset osoba, koje su pokusale da sa Kosova predju u tampon zonu. Na pitanje da li je sa teritorije Kosova pucano iz teskog oruzja ka tampon zoni, portparol Kfora je potvrdio da je takva vatra registrovana, ali da je ona poticala sa teritorije same zone. Viti je takodje rekao da mu nije poznato da je jugoslovenska strana zatrazila bilo kakav sastanak sa medjunarodnim snagama nakon zbivanja na jugu Srbije, dok je povodom sinocnje eksplozije u centru Pristine, u kojoj je zivot izgubilo jedno lice, rekao da je istraga koju vode Kfor i policija UNMIK-a u toku.

Povodom zbivanja u pokrajini i u tampon zoni izmedju Kosova i Srbije, portparol medjunarodnih snaga u Pristini Mark Viti je za B92 izjavio: “Kfor nadzire situaciju u presevskoj dolini i u tampon zoni, ali to su teritorije koje se nalaze unutar Srbije. Ono sto Kfor nece tolerisati jeste koriscenje teritorije Kosova za pobunjenicke aktivnosti i izvoz nasilja”, rekao je Viti. Upitan da li je tacno da je sa teritorije Kosova na podrucje Preseva i Bujanovca preslo 400 naoruzanih albanskih ekstremista, Viti je odgovorio da Kforu to nije poznato, ali je dodao da je u poslednjih dvadeset i cetiri sata na granici uhapseno deset osoba, koje su pokusale da sa Kosova predju u tampon zonu. Na pitanje da li je sa teritorije Kosova pucano iz teskog oruzja ka tampon zoni, portparol Kfora je potvrdio da je takva vatra registrovana, ali da je ona poticala sa teritorije same zone. Viti je takodje rekao da mu nije poznato da je jugoslovenska strana zatrazila bilo kakav sastanak sa medjunarodnim snagama nakon zbivanja na jugu Srbije, dok je povodom sinocnje eksplozije u centru Pristine, u kojoj je zivot izgubilo jedno lice, rekao da je istraga koju vode Kfor i policija UNMIK-a u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare