KFOR: OFANZIVNE AKCIJE UGROZAVAJU STABILNOST

Ponedeljak, 27.11.2000.

15:08

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KFOR: OFANZIVNE AKCIJE UGROZAVAJU STABILNOST Nasilje u zoni kopnene odgovornosti na podrucju Bujanovca proteklih dana je smanjeno, ali situacija i dalje nalaze opreznost, saopstio je u ponedeljak Kfor, upozoravajuci da bi "neisprovocirane ofanzivne akcije bilo koje strane ugrozile stabilnost regiona". Kako prenosi Beta, portparol Kfora Mark Viti saopstio je na konferenciji za novinare da je, pored aktivnosti Kfora, "prekid vatre doprineo vidnom obustavljanju neprijateljstava". On je naveo i da je "Multinacionalna brigada Istok tokom protekle nedelje uhapsila 12 pobunjenika osumnjicenih za nasilne aktivnosti u dolini Preseva i otkrila dva znacajna skrovista oruzja", dodajuci da je "kontrolni punkt kod Dobrosina zatvoren, osim za humanitarnu pomoc, a da su bezbednosne patrole pojacane". "Svi odgovorni lideri su pozvani da se odreknu i sprece nasilje naoruzanih pobunjenika. Osetljive demokratije na obe strane rizikuju da izgube kredibilitet u ocima medjunarodne zajednice. Neisprovocirane ofanzivne akcije bilo koje strane ce narusiti stabilnost u regionu, a mirni pregovori su jedini put ka stabilnoj buducnosti Kosova", zakljucio je Viti.

Nasilje u zoni kopnene odgovornosti na podrucju Bujanovca proteklih dana je smanjeno, ali situacija i dalje nalaze opreznost, saopstio je u ponedeljak Kfor, upozoravajuci da bi "neisprovocirane ofanzivne akcije bilo koje strane ugrozile stabilnost regiona". Kako prenosi Beta, portparol Kfora Mark Viti saopstio je na konferenciji za novinare da je, pored aktivnosti Kfora, "prekid vatre doprineo vidnom obustavljanju neprijateljstava". On je naveo i da je "Multinacionalna brigada Istok tokom protekle nedelje uhapsila 12 pobunjenika osumnjicenih za nasilne aktivnosti u dolini Preseva i otkrila dva znacajna skrovista oruzja", dodajuci da je "kontrolni punkt kod Dobrosina zatvoren, osim za humanitarnu pomoc, a da su bezbednosne patrole pojacane". "Svi odgovorni lideri su pozvani da se odreknu i sprece nasilje naoruzanih pobunjenika. Osetljive demokratije na obe strane rizikuju da izgube kredibilitet u ocima medjunarodne zajednice. Neisprovocirane ofanzivne akcije bilo koje strane ce narusiti stabilnost u regionu, a mirni pregovori su jedini put ka stabilnoj buducnosti Kosova", zakljucio je Viti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare