ALBANSKI IZVORI TVRDE DA JE MUP KRSIO PRIMIRJE

Ponedeljak, 04.12.2000.

00:15

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ALBANSKI IZVORI TVRDE DA JE MUP KRSIO PRIMIRJE Albanski izvori sa Kosova optuzili su u nedelju "srpske snage bezbednosti" da su proteklih dana krsile primirje i hicima iz snajpera ranile tri osobe albanske nacionalnosti. Predstavnici Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije su, medjutim, demantovali te tvrdnje, prenosi Beta. "Tokom primirja, srpska policija je u vise navrata napadala oruzjem sa prigusivacima", rekao je agenciji Frans pres jedan od komandanata Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje (OVPBM) u selu Muhovac Muhamet Dzemaili. Izvor agencije Beta u MUP-u rekao je, medjutim, da od proglasavanja primirja policija nije izvodila nikakve akcije, niti je otvarala vatru na polozaje pripadnika OVPBM. Kfor je, takodje, saopstio da je prethodnih dana u Presevskoj dolini bilo mirno i bez incidenata. "Pre tri dana, srpski policajci su ranili dvojicu Albanaca iz sela Muhovac koje se nalazi u Srbiji na oko 300 metara od administrativne granice sa Kosovom", dodao je Dzemaili, dodajuci da "srpska policija poseduje tesko naoruzanje".

Albanski izvori sa Kosova optuzili su u nedelju "srpske snage bezbednosti" da su proteklih dana krsile primirje i hicima iz snajpera ranile tri osobe albanske nacionalnosti. Predstavnici Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije su, medjutim, demantovali te tvrdnje, prenosi Beta. "Tokom primirja, srpska policija je u vise navrata napadala oruzjem sa prigusivacima", rekao je agenciji Frans pres jedan od komandanata Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje (OVPBM) u selu Muhovac Muhamet Dzemaili. Izvor agencije Beta u MUP-u rekao je, medjutim, da od proglasavanja primirja policija nije izvodila nikakve akcije, niti je otvarala vatru na polozaje pripadnika OVPBM. Kfor je, takodje, saopstio da je prethodnih dana u Presevskoj dolini bilo mirno i bez incidenata. "Pre tri dana, srpski policajci su ranili dvojicu Albanaca iz sela Muhovac koje se nalazi u Srbiji na oko 300 metara od administrativne granice sa Kosovom", dodao je Dzemaili, dodajuci da "srpska policija poseduje tesko naoruzanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare