LABUS PRIMIO ZAMENIKA PRAVNOG SAVETNIKA EBRD

Ponedeljak, 04.12.2000.

19:21

Izvor: B92

Default images

Podeli:

LABUS PRIMIO ZAMENIKA PRAVNOG SAVETNIKA EBRD Potpredsednik Savezne vlade i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Miroljub Labus primio je u ponedeljak Norberta Zajlera, zamenika glavnog pravnog savetnika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), sa kojim je razmotrio uslove za prijem nase zemlje u clanstvo ove banke, kaze se u saopstenju Saveznog sekretarijata za informisanje, prenosi Beta. Posto je Odbor izvrsnih direktora Banke usvojio Rezoluciju o clanstvu SRJ i uputio je Odboru guvernera na izjasnjavanje, nasa zemlja treba da sto pre pripremi pravna dokumenta neophodna za prijem u punopravno clanstvo, naglaseno je u razgovoru. Zajednicki je ocenjeno da je clanstvo u ovoj evropskoj finansijskoj instituciji veoma vazno za nasu zemlju, jer obezbedjuje deo neophodne pomoci za ozivljavanje jugoslovenske ekonomije.

Potpredsednik Savezne vlade i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Miroljub Labus primio je u ponedeljak Norberta Zajlera, zamenika glavnog pravnog savetnika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), sa kojim je razmotrio uslove za prijem nase zemlje u clanstvo ove banke, kaze se u saopstenju Saveznog sekretarijata za informisanje, prenosi Beta. Posto je Odbor izvrsnih direktora Banke usvojio Rezoluciju o clanstvu SRJ i uputio je Odboru guvernera na izjasnjavanje, nasa zemlja treba da sto pre pripremi pravna dokumenta neophodna za prijem u punopravno clanstvo, naglaseno je u razgovoru. Zajednicki je ocenjeno da je clanstvo u ovoj evropskoj finansijskoj instituciji veoma vazno za nasu zemlju, jer obezbedjuje deo neophodne pomoci za ozivljavanje jugoslovenske ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare