MARKOVIC: NESLAGANJA OKO BRZINE I RADIKALNOSTI REFORMI

Ponedeljak, 04.12.2000.

22:01

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MARKOVIC: NESLAGANJA OKO BRZINE I RADIKALNOSTI REFORMI Predsednik Upravnog odbora nevladine organizacije G17 plus Predrag Markovic u ponedeljak je rekao da postoji opasnost da se u Jugoslaviji odustane od reformskog kursa. Ako se to ispostavi kao tacno "G17 plus ce preduzeti korak vise, mada sad ne mozemo da znamo koji ce to korak biti", rekao je Markovic. On je dodao da postoje ozbiljne razlike oko toga "kojom brzinom bi trebalo da se odvijaju reforme u ovoj zemlji i koliko bi one trebalo da budu radikalne". Kako prenosi Beta, on je dodao da G17 plus smatra da je "brzina i radikalnost ekonomskih i drustvenih reformi presudna za ovo drustvo", ali da veliki deo javnosti, veliki deo strucne javnosti ne misli tako nego da treba "ici u reforme korak po korak". Na pitanje da li ce povlacenjem kandidature Vuka Ognjanovica odnosi izmedju G 17 plus i DOS-a biti izgladjeni, novoizabrani predsednik Upravnog odbora G 17 plus, Predrag Markovic odgovorio je da sukoba nije ni bilo. "Ja se nadam da ne mesamo pojedinacna misljenja sa organizacijom, sporovi su prirodna stvar u javnom zivotu. Kao sto vidite, jedan takav stav koji je prethodnih dana postojao kroz pojedinacne izjave nekih lidera DOS-a, nije ni malo uticao na nas stav podrske DOS-u. Mi ni jednog trenutka nismo kao organizacija hteli nikoga da ucenjujemo i ne mislimo da je ucena ako stojite iza onoga sto ste obecali gradjanima", rekao je Predrag Markovic, prenosi B92. Markovic je rekao i da je pre godinu dana postojao slican odnos prema G17 plus, ali da tu organizaciju to nece ometati da i dalje radi svoj posao i da izmedju politickih naloga i strucnosti izabere strucnost. "Ne verujem da ce tu biti ikakvih znacajnijih potresa", rekao je Markovic i dodao da je "DOS skup politickih organizacija koje imaju jedno vrlo tanko jedinstvo oko samo jednog cilja". Novi predsednik Upravnog odbora G17 plus, je rekao da ce ta organizacija i na predstojecim parlamentarnim izborima u Srbiji bezrezervno podrzati DOS "kao trenutno jedinu ozbiljnu politicku snagu koja moze da zapocne istinske ekonomske i drustvene reforme". On je, medjutim, ponovio da je G17 plus nezadovoljna sto se gradjani Srbije, posle politickih promena u zemlji, osecaju bolje, ali jos ne zive bolje i najavio je da ce ova organizacija pred izbore 23. decembra izaci za nacionalnim programom.

Predsednik Upravnog odbora nevladine organizacije G17 plus Predrag Markovic u ponedeljak je rekao da postoji opasnost da se u Jugoslaviji odustane od reformskog kursa. Ako se to ispostavi kao tacno "G17 plus ce preduzeti korak vise, mada sad ne mozemo da znamo koji ce to korak biti", rekao je Markovic. On je dodao da postoje ozbiljne razlike oko toga "kojom brzinom bi trebalo da se odvijaju reforme u ovoj zemlji i koliko bi one trebalo da budu radikalne". Kako prenosi Beta, on je dodao da G17 plus smatra da je "brzina i radikalnost ekonomskih i drustvenih reformi presudna za ovo drustvo", ali da veliki deo javnosti, veliki deo strucne javnosti ne misli tako nego da treba "ici u reforme korak po korak". Na pitanje da li ce povlacenjem kandidature Vuka Ognjanovica odnosi izmedju G 17 plus i DOS-a biti izgladjeni, novoizabrani predsednik Upravnog odbora G 17 plus, Predrag Markovic odgovorio je da sukoba nije ni bilo. "Ja se nadam da ne mesamo pojedinacna misljenja sa organizacijom, sporovi su prirodna stvar u javnom zivotu. Kao sto vidite, jedan takav stav koji je prethodnih dana postojao kroz pojedinacne izjave nekih lidera DOS-a, nije ni malo uticao na nas stav podrske DOS-u. Mi ni jednog trenutka nismo kao organizacija hteli nikoga da ucenjujemo i ne mislimo da je ucena ako stojite iza onoga sto ste obecali gradjanima", rekao je Predrag Markovic, prenosi B92. Markovic je rekao i da je pre godinu dana postojao slican odnos prema G17 plus, ali da tu organizaciju to nece ometati da i dalje radi svoj posao i da izmedju politickih naloga i strucnosti izabere strucnost. "Ne verujem da ce tu biti ikakvih znacajnijih potresa", rekao je Markovic i dodao da je "DOS skup politickih organizacija koje imaju jedno vrlo tanko jedinstvo oko samo jednog cilja". Novi predsednik Upravnog odbora G17 plus, je rekao da ce ta organizacija i na predstojecim parlamentarnim izborima u Srbiji bezrezervno podrzati DOS "kao trenutno jedinu ozbiljnu politicku snagu koja moze da zapocne istinske ekonomske i drustvene reforme". On je, medjutim, ponovio da je G17 plus nezadovoljna sto se gradjani Srbije, posle politickih promena u zemlji, osecaju bolje, ali jos ne zive bolje i najavio je da ce ova organizacija pred izbore 23. decembra izaci za nacionalnim programom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare