UGOVOR O RUSKOM GASU ZA SRJ VEROVATNO KRAJEM NEDELJE

Sreda, 06.12.2000.

13:20

Izvor: B92

Default images

Podeli:

UGOVOR O RUSKOM GASU ZA SRJ VEROVATNO KRAJEM NEDELJE Ugovor o kreditiranju ruskog zemnog gasa Jugoslaviji, mogao bi biti potpisan u petak ili subotu, javlja agencija SENSE. Po recima portparola GAZPROM-a Olge Afanasijeve, tada bi trebalo da se odrzi sednica mesovite rusko-jugoslovenske radne grupe koja ce razmotriti pitanje kreditiranja i buducih isporuka gasa. Afanasijeva kaze da ocekuje da ce se isporuke normalizovati nakon zasedanja mesovite radne grupe i potpisivanja novog sporazuma. U jugoslovenskim duplomatskim krugovima u Moskvi nezvanicno se saznaje da je pre tri dana reseno pitanje medjudrzavnog kredita od trideset miliona dolara, cime bi trebalo da je zaokruzeno pitanje finansiranja novih isporuka gasa. Diplomatski izvori medjutim nisu mogli da potvrde tacan datum zasedanja mesovite radne grupe niti da li je izvesno da ce dogovor biti potpisan, a isporuke gasa normalizovane.

Ugovor o kreditiranju ruskog zemnog gasa Jugoslaviji, mogao bi biti potpisan u petak ili subotu, javlja agencija SENSE. Po recima portparola GAZPROM-a Olge Afanasijeve, tada bi trebalo da se odrzi sednica mesovite rusko-jugoslovenske radne grupe koja ce razmotriti pitanje kreditiranja i buducih isporuka gasa. Afanasijeva kaze da ocekuje da ce se isporuke normalizovati nakon zasedanja mesovite radne grupe i potpisivanja novog sporazuma. U jugoslovenskim duplomatskim krugovima u Moskvi nezvanicno se saznaje da je pre tri dana reseno pitanje medjudrzavnog kredita od trideset miliona dolara, cime bi trebalo da je zaokruzeno pitanje finansiranja novih isporuka gasa. Diplomatski izvori medjutim nisu mogli da potvrde tacan datum zasedanja mesovite radne grupe niti da li je izvesno da ce dogovor biti potpisan, a isporuke gasa normalizovane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare