KERTES: UVEK SU TRAZILI JOS, ZA PENZIJE, ZA VOJSKU

Sreda, 06.12.2000.

20:56

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KERTES: UVEK SU TRAZILI JOS, ZA PENZIJE, ZA VOJSKU Bivsi direktor jugoslovenskih carina Mihalj Kertes priznao je da je Savezna uprava carina sluzila bivsoj vlasti za kupovinu socijalnog mira u zemlji. "Kad je drzava preko mene otkrila moguce kapije novca, i usluge koje carina moze uciniti drzavnim i svakim drugim nosiocima vlasti, moja ostavka je postala nemoguca. Uvek su trazili jos. Jos za penzije, jos za vojsku, jos za policiju, jos za zdravstvo, jos za socijalni mir. Jos za jos", istice Kertes u intervjuu "Nedeljnom telegrafu". "Neko je morao da finansira ceste izbore, a Kertesu je odredjeno da otvori kapiju. Naravno da je moc privlacna i izludjujuca", rekao je bivsi direktor jugoslovenskih carina. Kertes je potvrdno odgovorio na pitanje da li je finansirao savezne izbore proteklog septembra, kao i na dodatno pitanje da li je licno funkcioner SPS Uros Suvakovic uzimao novac od njega.

Bivsi direktor jugoslovenskih carina Mihalj Kertes priznao je da je Savezna uprava carina sluzila bivsoj vlasti za kupovinu socijalnog mira u zemlji. "Kad je drzava preko mene otkrila moguce kapije novca, i usluge koje carina moze uciniti drzavnim i svakim drugim nosiocima vlasti, moja ostavka je postala nemoguca. Uvek su trazili jos. Jos za penzije, jos za vojsku, jos za policiju, jos za zdravstvo, jos za socijalni mir. Jos za jos", istice Kertes u intervjuu "Nedeljnom telegrafu". "Neko je morao da finansira ceste izbore, a Kertesu je odredjeno da otvori kapiju. Naravno da je moc privlacna i izludjujuca", rekao je bivsi direktor jugoslovenskih carina. Kertes je potvrdno odgovorio na pitanje da li je finansirao savezne izbore proteklog septembra, kao i na dodatno pitanje da li je licno funkcioner SPS Uros Suvakovic uzimao novac od njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare