KORAKS PRVI DOBITNIK NAGRADE "KONSTANTIN OBRADOVIC"

Četvrtak, 07.12.2000.

15:12

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KORAKS PRVI DOBITNIK NAGRADE "KONSTANTIN OBRADOVIC" Karikaturista Predrag Koraksic Koraks prvi je dobitnik nagrade "Konstantin Obradovic" za unapredjenje kulture ljudskih prava, saopstio je u cetvrtak Beogradski centar za ljudska prava. Centar je uspostavio nagradu da bi obelezio uspomenu na svog osnivaca Konstantina Obradovica, jednog od najvecih jugoslovenskih i medjunarodnih strucnjaka za medjunarodno humanitarno pravo i aktivnog borca za ljudska prava, koji je umro 10. marta, kaze se u saopstenju koje prenosi FoNet. Nagradu je dodelio ziri u sastavu Filip David, Vojin Dimitrijevic i Vesna Pesic, a priznanje ce Koraksicu biti uruceno 10. decembra, na Dan ljudskih prava.

Karikaturista Predrag Koraksic Koraks prvi je dobitnik nagrade "Konstantin Obradovic" za unapredjenje kulture ljudskih prava, saopstio je u cetvrtak Beogradski centar za ljudska prava. Centar je uspostavio nagradu da bi obelezio uspomenu na svog osnivaca Konstantina Obradovica, jednog od najvecih jugoslovenskih i medjunarodnih strucnjaka za medjunarodno humanitarno pravo i aktivnog borca za ljudska prava, koji je umro 10. marta, kaze se u saopstenju koje prenosi FoNet. Nagradu je dodelio ziri u sastavu Filip David, Vojin Dimitrijevic i Vesna Pesic, a priznanje ce Koraksicu biti uruceno 10. decembra, na Dan ljudskih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare