SVE SPREMNO ZA OTVARANJE KANCELARIJE SAVEZNE VLADE

Nedelja, 28.01.2001.

17:39

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SVE SPREMNO ZA OTVARANJE KANCELARIJE SAVEZNE VLADE Sve je pripremljeno za otvaranje Kancelarije Savezne vlade u Podgorci, koja ce imati zadatak da gradjanima Crne Gore omoguci neposrednu komunikaciju s Vladom SRJ i saveznim organima, potvrdjeno je Srni u Kabinetu premijera Zorana Zizica. Kancelariju Savezne vlade u Podgorci u ponedeljak ce otvoriti savezni ministar privrede Danilo Vuksanovic u prisustvu premijera Zorana Zizica i delegacije SRJ, predstavnika diplomatskog kora, parlementarnih stranaka i uglednih gradjana Podgorice. Srni je takodje saopsteno da postoji ideja da se kancelarije slicne ovoj otvore i na crnogorskom primorju i na severu Crne Gore. Najavljeno je otvaranje Kancelarija Savezne vlade i u Pristini. Komentarisuci ovu najavu, savetnik predsednika Crne Gore Miodrag Vukovic izjavio je za B92 da "ako je Savezna Republika Jugoslavija drzava i ako neko smatra da ona funkcionise bez svake sumnje, onda nema nikakve potrebe da se kancelarije saveznih organa otvaraju na prostoru federalnih jedinica. Medjutim, izgleda da nije tako", rekao je Vukovic. "I po Ustavu ove aktuelne SRJ, predsednik takozvane Savezne vlade, niti valda, niti ijedna njena institucija nema pravo da otvara bilo kakve vlastite kancelarije ni u Srbiji ni u Crnoj Gori. Ali, SRJ nema ingerencije na teritoriji citave jedne federalne jedinice i to, evo priznaje Savezna vlada povlaceci neustavne poteze, otvara kancelariju u Crnoj Gori, uz vrlo diskutabilno objasnjenje da bi bila blize gradjanima", zakljucio je Vukovic. On je dodao da su "crnogorske strukture u Saveznoj vladi vise nego ocigledno visak za novokonstituisanu demokratsku drzavu Srbiju" i da je "crnogorski deo Savezne vlade u funkciji nanosenja stete Crnoj Gori", javlja B92.

Sve je pripremljeno za otvaranje Kancelarije Savezne vlade u Podgorci, koja ce imati zadatak da gradjanima Crne Gore omoguci neposrednu komunikaciju s Vladom SRJ i saveznim organima, potvrdjeno je Srni u Kabinetu premijera Zorana Zizica. Kancelariju Savezne vlade u Podgorci u ponedeljak ce otvoriti savezni ministar privrede Danilo Vuksanovic u prisustvu premijera Zorana Zizica i delegacije SRJ, predstavnika diplomatskog kora, parlementarnih stranaka i uglednih gradjana Podgorice. Srni je takodje saopsteno da postoji ideja da se kancelarije slicne ovoj otvore i na crnogorskom primorju i na severu Crne Gore. Najavljeno je otvaranje Kancelarija Savezne vlade i u Pristini.

Komentarisuci ovu najavu, savetnik predsednika Crne Gore Miodrag Vukovic izjavio je za B92 da "ako je Savezna Republika Jugoslavija drzava i ako neko smatra da ona funkcionise bez svake sumnje, onda nema nikakve potrebe da se kancelarije saveznih organa otvaraju na prostoru federalnih jedinica. Medjutim, izgleda da nije tako", rekao je Vukovic. "I po Ustavu ove aktuelne SRJ, predsednik takozvane Savezne vlade, niti valda, niti ijedna njena institucija nema pravo da otvara bilo kakve vlastite kancelarije ni u Srbiji ni u Crnoj Gori. Ali, SRJ nema ingerencije na teritoriji citave jedne federalne jedinice i to, evo priznaje Savezna vlada povlaceci neustavne poteze, otvara kancelariju u Crnoj Gori, uz vrlo diskutabilno objasnjenje da bi bila blize gradjanima", zakljucio je Vukovic. On je dodao da su "crnogorske strukture u Saveznoj vladi vise nego ocigledno visak za novokonstituisanu demokratsku drzavu Srbiju" i da je "crnogorski deo Savezne vlade u funkciji nanosenja stete Crnoj Gori", javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare