OTVORENA KANCELARIJA SAVEZNE VLADE U PODGORICI

Ponedeljak, 29.01.2001.

17:32

Izvor: B92

Default images

Podeli:

OTVORENA KANCELARIJA SAVEZNE VLADE U PODGORICI Savezni ministar Danilo Vuksanovic otvorio je u ponedeljak u Podgorici kancelariju Savezne vlade ocenjujuci da ce ona doprineti sto boljoj saradnji i harmonizaciji odnosa Crne Gore i Srbije u okviru zajednicke drzave. Potom je dodao: "Otvaranje kancelarije Vlade SRJ u Podgorici ima prevashodni cilj da gradjanima Crne Gore omoguci da neposredno kontaktiraju savezne organe, da sve svoje interese i potrebe iz domena nadleznosti savezne vlade i njenih organa i institucija ostvaruju neposrednije, brze i efikasnije. Zajednicka drzava Crne Gore i Srbije vitalni je interes i gradjana Crne Gore i gradjana Srbije". Jugoslovenski premijer Zoran Zizic u Podgorici je rekao da jos nije odredjeno ko ce biti sef kancelarije u Podgorici, ali da ce on verovatno platu primati u markama. Svecanosti su prisustvovali savezni ministri, predstavnici Vojske Jugoslavije, kao i visoki funkcioneri Socijalisticke narodne partije i Srpske narodne stranke, ali ne i predsednik SNP-a Momir Bulatovic. Na pitanje zasto Bulatovic nije dosao na otvaranje, Zoran Zizic je odgovorio: "Ne znam, on je dobio poziv koliko sam ja obavesten", prenosi B92.

Savezni ministar Danilo Vuksanovic otvorio je u ponedeljak u Podgorici kancelariju Savezne vlade ocenjujuci da ce ona doprineti sto boljoj saradnji i harmonizaciji odnosa Crne Gore i Srbije u okviru zajednicke drzave. Potom je dodao: "Otvaranje kancelarije Vlade SRJ u Podgorici ima prevashodni cilj da gradjanima Crne Gore omoguci da neposredno kontaktiraju savezne organe, da sve svoje interese i potrebe iz domena nadleznosti savezne vlade i njenih organa i institucija ostvaruju neposrednije, brze i efikasnije. Zajednicka drzava Crne Gore i Srbije vitalni je interes i gradjana Crne Gore i gradjana Srbije".

Jugoslovenski premijer Zoran Zizic u Podgorici je rekao da jos nije odredjeno ko ce biti sef kancelarije u Podgorici, ali da ce on verovatno platu primati u markama. Svecanosti su prisustvovali savezni ministri, predstavnici Vojske Jugoslavije, kao i visoki funkcioneri Socijalisticke narodne partije i Srpske narodne stranke, ali ne i predsednik SNP-a Momir Bulatovic. Na pitanje zasto Bulatovic nije dosao na otvaranje, Zoran Zizic je odgovorio: "Ne znam, on je dobio poziv koliko sam ja obavesten", prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare