Nakon jedne vežbe, ostala je paralizovana: Danas je jača nego ikada pre

Dvadesetrogodišnja Marsel Mankuso ostala je paralizovana, nakon što je u teretani doživela nezgodu. Ovo je njena tužna priča koju je otkrila u razgovoru za "Independent".

Sudbine | Super žena |
Podeli

Brazilka Marsel Mankuso je diplomirana pravnica, ljubiteljka fitnesa i Instagram zvezda. Njena životna priča rastužila je mnoge, ali i podsetila da upornost i hrabrost se isplate.

Naime, u januaru 2016. godine, Marsel je u teretani doživela nezgodu dok je izvodila klasične trbušnjake na benču. Ona je skliznula sa sprave, pala na glavu i slomila kičmu.

"To je bio sasvim običan dan u tretani. Počela sam da radim trbušnjake okrenuta naopačke, a bila sam pričvršćena za opremu trakom koja je usred vežbe pukla. Skliznula sam i pala, a moj lični trener nije uspeo da me zadrži", prepričava.

Marsel je udarila glavom o pod i od tog trenutka nije mogla da pomeri telo.

"Moja dijagnoza je bila tetraplegija – nemogućnost pomeranja ruku ili nogu. Doktori nisu znali da li ću moći da hodam ponovo ili ću ostati zauvek u krevetu", objašnjava.

Ona je polomila četvrti kičmeni pršljen u predelu vrata, a jedan pomakla sa mesta, a prilikom pada je nagnječila kičmenu moždinu, zbog čega je ostala paralizovana od vrata prema dole.

Odmah je smeštena u bolnicu, na intezivnu negu, a doktori su morali da presade komadiće kosti na oštećene pršljenove, i takođe su postavili metalnu pločicu na kičmu. Lekari nisu bili sigurni da li će se Marsel oporaviti i ponovo početi da hoda, ali je ona i te kako napredovala tokom dve godine oporavka.

Fitnes zavnisnica je nakon tri dana već mogla da pomera prste i pete, a posle mesec je pravila prve korake.

"Svaki dan terapije dala sam najbolje od sebe. Bila sam spremna boriti se do poslednje minute pa sam i doktore iznenadila oporavkom."

Danas je još aktivnija nego pre, ponovo vežba u svojoj teretani i kaže da ima osećaj kao da se probudila iz noćne more. Svaka čast!

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 24 sledeca idi na stranu