Fotografije venčanja poznatog para zabranjene na internetu zbog jedne bizarne stvari

Fotografije s venčanja Blejk Lajvli i Rajana Renoldsa sve manje ćemo moći da vidimo na internetu.

Veze i odnosi | super zena |
Podeli
Foto: Gettyimages/ Jamie McCarthy / Staff
Foto: Gettyimages/ Jamie McCarthy / Staff

Fotografije su uklonjene s poznatih sajtova za venčanja kao što su Pinterest i The Knot kao deo odluke koja je doneta radi smanjenja broja fotografija s planataža na kojima su se ceremonije održale. Blejk i Rajan venčali su se u Čarlstonu 2012. godine na plantaži "Boone Hall Plantation“.

Plantaže su postale popularna mesta za venčanja poslednjih godina, ali koliko god da su prelepe one imaju burnu prošlost.

"Plantaže su fizički podsetnik jednog od najvećeg prekršaja ljudskih prava koje je svet ikada video. Hvalospevi i pozivanje parova da se venčaju na plantažama je loše. Industrija venčanja tako negira nasilne uslove sa kojima su se ljudi crne boje kože suočavali u istoriji kada su bili pod ropstvom time što promovišu plantaže kao romantična mesta za venčanje", navodi se u pismu koje je grupa za ljudska prava "Colour of change" poslala "Knot Worldwideu".

Dok ovaj sajt zabranjuje hvaljenje i romantizovanje istorije južnih plantaža, Pinterest je otišao korak dalje i uklanja prethodno postavljene fotografije venčanja na plantažama, piše Womans Healthmag.

"Venčanja treba da budu simboli ljubavi i zajednice. Plantaže ne predstavljaju ništa od toga. Radimo na tome da ograničimo distribuciju ovakvih sadržaja na našoj platformi i nećemo prihvatati dalje njihovo reklamiranje“, rekli su nadređeni u Pinterestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 24 sledeca idi na stranu