Veze i odnosi

Otkazana sva venčanja u Srbiji do kraja juna: Budući mladenci u dilemi šta će biti posle

Izgleda da će sva venčanja u Srbiji morati da budu odložena do kraja epidemije.

Sreda, 29.04.2020.

13:26

Izvor: sputniknews.com, super zena

Otkazana sva venčanja u Srbiji do kraja juna: Budući mladenci u dilemi šta će biti posle
Foto: depositphoto/kozzi2

Podeli:

Organizatori venčanja otkrivaju koliko je teško za kompanije koje organizuju različite događaje da se izbore sa vanrednim stanjem zbog kog se događaji otkazuju ili odlažu nekoliko meseci unapred, a organizatori trpe velike gubitke.

Jedini način da se venčamo usred epidemije koronavirusa u Srbiji jeste da se u opštini održi skromna ceremonija, bez gostiju, sa maskama i rukavicama.

Zbog epidemije, zabrane masovnih okupljanja, zatvaranja restorana i kafića i policijskog časa, većina parova morala je da otkaže ili odloži venčanje.

Parovi koji su dobro procenili kako će da se odvijaju stvari sa koronavirusom odložili su svoja venčanja zakazana za maj ili početak juna do druge polovine godine, ali nisu svi mogli to da urade jer su mnogi datumi već popunjeni. Zbog toga su mnoge lokacije počele da nude venčanja utorkom ili četvrtkom, umesto vikendom.

"Razgovarajući sa našim klijentima, znam da je malo njih bilo zadovoljno tom opcijom. Podelili su se u dve kategorije: neki su počeli da traže druga mesta u kojima je još bilo slobodnih vikenda, drugi su odložili venčanja za sledeću godinu ili su ih otkazali. Oni koji su otkazali proslave, dobili su svoj novac nazad", rekao je Nikola Janković, vlasnik i menadžer Agencije za organizaciju epskih događaja.

Foto: depositphoto/AndrewLozovyi

Venčanja su odložena ili otkazana

Prema rečima organizatora venčanja, u maju neće biti gotovo nikakvih venčanja, a održavanje venčanja u narednim mesecima ostaje veliko pitanje.

"Sva majska venčanja otkazana su i zakazana za jesen. Narudžbe za jun još uvek stoje. Čekamo da vidimo kako će situacija da se razvija, a čekaju i naši klijenti. Što se tiče novih organizacija, za sada nema potražnje", rekla je Ivana Todorović, menadžerka restorana Grand Ada.

Najveći problem je neizvesnost oko toga kada će biti otvoreni restorani. Zbog toga su organizatori venčanja i njihovi klijenti u nezavidnoj situaciji.

"Otkazana su sva venčanja od marta do kraja juna. Naš najveći problem je to što ne znamo kada ćemo ponovo početi da radimo; ne znamo kako da odgovorimo na situaciju i objasnimo našim klijentima za koji datum da odlože venčanje i kada ćemo moći da ih održimo", izjavio je Branko Sinđelić, vlasnik agencije za događaje Glamur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.