Žene brže doživljavaju vrhunac s "alfa" muškarcima?

Ukoliko žena svog partnera doživljava kao dominantnog, muževnog i fizički zgodnog, to je veća verovatnoća da će doživeti orgazam, a čak su i veće šanse da zatrudni.

Ponedeljak, 18.06.2018.

19:00

Izvor: B92

Žene brže doživljavaju vrhunac s
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Žene koje smatraju da su njihovi partneri privlačni prema opštim društvenim standardima, kao i muževniji i dominantniji znatno češće doživljavaju vrhunac u krevetu, pokazalo je istraživanje Univerziteta Pensilvanija. Prema ovoj studiji, muževnost i fizička privlačnost partnera diktira učestalost ženskih orgazama, prenosi "Dejli mejl".

To potvrđuje teoriju da ženski orgazam ima evolucijsku svrhu, a to je da pospeši ženinu želju za seksom kako bi se time povećala mogućnost začeća.

"Ženski orgazam je svojevrsni pokazatelj dobrih gena koji su neophodnih za stvaranje zdravog potomstva, a osobine alfa mužjaka, poput samopouzdanja ,dominantnosti i dobrog izgleda su upravo to, indikatori dobrih gena", rekao je vođa studije David Puts.

U istraživanju je učestvovalo 110 parova. Žene su procenjivale privlačnost partnera, a potom beležile koliko često s njim doživljavaju orgazam. Rezultati su pokazali da što žene svog partnera doživljavaju muževnijim i atraktivnijim to češće doživljavaju orgazam, a čime i povećavaju šanse za trudnoću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare