Zdravlje žene

Umesto joge i meditacije: Ova prirodna terapija provereno leči

Sigurno ste čuli za terapije zvukom, poput kupanje zvucima gonga ili šumsko kupanje (shinrin-yoku ), ali u poslednje vreme u svetu velnesa pojavio se novi trend koji je osmišljen kako bi ljudima priuštio osećaj mira, ali i unapredio zdravstveno stanje.

Sreda, 09.05.2018.

15:20

Izvor: B92

Umesto joge i meditacije: Ova prirodna terapija provereno leči
Foto: Thinkstock

Podeli:

Terapija slamom je najnoviji velnes ritual koji pruža fantastičan osećaj, ali i pozitivno utiče na zdravlje.

Kako piše britanski Glamur, reč je o drevnoj tradiciji u Austriji koja datira pre više od 200 godina a sprovodilo ju je lokalno stanovništvo koje je primetilo određene benefite. Farmeri koji su spavali na slami objašnjavaju da se usled praktikovanja ove terapije telo oslobađa bolova, ali i dobija veliki nivo energije.

Pre nego što počnete da se pitate da li treba da provedete noć na farmi kako biste se uverili u benefite, odmah ćemo reći da to nije neophodno.

Najnoviji spa tretmani inspirisani ovim ritualom su obogatili sadržaj, te sada možete dobiti još prijatnije i boje iskustvo.

Tretmani su prilagođeni savremenim potrebama ljudi, a uključuju fermentisanu alpsku slamu u kombinaciji sa lekovitim biljem poput arnike, vresak i majčina dušica, koje su pune esencijalnih ulja.

Kao glavni benefiti navode se jačanje imunog sistema, oslobađanje bola u mišićima i podsticanje cirkulacije.

Pa, ne preostaje nam ništa drugo nego da vas pitamo da li biste probali ovu neobičnu terapiju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare