Megan opet prekršila protokol, govorila o pravima žena

Održavanje foruma "Napravićemo zajedno promene" u organizaciji Kraljevske fondacije bilo je prvo pojavljivanje Megan Markl na ovako važnom društvenom skupu. Zajedno sa vojvotkinjom Kejt Midlton, princem Vilijamom i budućim suprugom princem Harijem, Megan je govorila o položaju žena i značaju zajedničkog nastupa.

Životi poznatih | Super žena |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Ona se osvrnula na pokrete "MeToo" i "TimesUp" napominjući da vremena nisu sjajna kada je u pitanju status žena u društvu, ali da samo u borbi zajedno sa muškarcima može doći do značajnih promena i poboljšanja.

"Uradiću sve što je do mene da se žene u Engleskoj osnaže i da se njihov položaj poboljša. Treba da postanu svesne svog glasa i da ga koriste", rekla je Megan, a prenosi "Si-En-En".

Buduća članica kraljevske porodice rekla je i da jedva čeka da radi aktivnije u Fondaciji, jer je i do sada imala uspeha u humanitarnom radu, bila je posvećena borbi za prava žena još od tinejdžerskih dana.

"Ja i dalje učim, koliko god mogu samo da povećam priliku i šansu za druge", rekla je.

Foto: Getty
Foto: Getty

Inače, i u Kraljevskoj fondaciji su rekli da se raduju što će se Megan priključiti. Ipak, ovakvo njeno istupanje još niko nije zvanično komentarisao iako bi moglo lako da se svrsta u politički govor, na koji inače članovi kraljevske porodice nemaju pravo.

Doduše, Megan nije zvanično član porodice, ali svakako njeno pominjanje pokreta i ravnopravnosti polova su klizav teren.

Naime, na prošlonedeljnoj dodeli BAFTA nagrada Kejt Midlton, prema pisanju štampe, nije obukla crnu haljinu upravo iz protokolarnih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 69 sledeca idi na stranu