Pevačica otvoreno o nošenju hidžaba i kako je biti muslimanka u šou-biznisu

Poznata pevačica SZA otvoreno je govorila o svom životu i problemima sa kojima se susretala.

Životi poznatih | superžena |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Solana Imani Rou, poznata pod pseudonimom SZA američka je pevačica i kompozitorka. Rođena je u Sent Luisu, a kasnije se sa porodicom preselila u Nju Džerzi.

Ova talentovana umetnica, koja potiče iz muslimanske porodice, nedavno je za portal Muslim Girl govorila o svom odrastanju, neprijatnim iskustvima i teškoćama koje je preživela samo zato što je muslimanka.

"Prestala sam da nosim hidžab posle 11. septembra, jer sam bila preplašena. To je bilo, čini mi, se u osnovnoj ili na početku srednje škole", rekla je Solana.

Ipak, hidžab je počela da nosi u srednjoj školi, ali je naišla na psudu zajednice, zbog kako je navela, nedovoljne pobožnosti: "Govorili su mi - šta je sad ovo? Ne živiš život po pravilima i kako treba. Nisi ti baš neka muslimanka. Dozvoljavala sam da mi diktiraju ko sam."

U isto vreme, Solana je naglasila da su pripadici nemuslimanske vere često imali svoj stav o tome što je prekrivala glavu: "Nisam mogla da verujem da islamofobija nasumično odlučuje da sam potlačena jer pokrivam kosu."

Takođe je otkrila da je njena porodica bila žrtva zločina zbog svoje vere: "Neko je bacio ciglu na džamiju mog oca", prisetila se.

U razgovoru je istakla da je, kada je započela karijeru, osetila pritisak od diskografske industrije da se oblači manje skromno: "U početku dosta ljudi mi je govorilo kako misle da bi trebalo da izgledam i kako bi trebalo da se oblačim. Ali iz nekog razloga, nije me bilo briga."

Pevačica je nagovestila da bi ubuduće mogla da nosi hidžab: "Svirali smo u u Maleziji i Indoneziji i bilo je zaista utešno kad smo mogli da se pokrijemo za predstavu. Zapitam se tako da li bi trebalo ipak da ga nosim", kaže pevačica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 31 sledeca idi na stranu