Aktuelno

"Život mi se okrenuo naglavačke kad sam shvatila da sam postala slavna"

U manekenkse vode je ušla sa 17 godina i nedavno se prisetila početaka svoje karijere. Život joj se drastično promijenio 90-tih nakon "Guessove" kampanje

Ponedeljak, 25.10.2021.

20:46

Izvor: B92

Foto: Profimedia

Podeli:

"Bilo je to 1987. godine. Plesala sam s porodičnim prijateljima u noćnom klubu u svom Dizeldorfu u Nemačkoj, kad mi je prišao agent iz jedne modne agencije", prisetila se ovih dana Klaudija Šifer (51).

Nekoliko meseci kasnije, tada 17-godišnja devojka uputila se u Pariz s probnim fotografijama. Dve godine kasnije snimila je svoju prvu naslovnicu za francuski modni magazin Elle.

Foto:Profimedia

"Bile su to lude godine. Neverovatan spoj mode, muzike, umetnosti i zabave koji su tu eru učinili dinamičnom, uzbudljivom, kad je nemoguće postalo moguće", kaže danas jedna od najpoznatijih supermodela. Stekla je međunarodnu slavu tokom 1990-ih, pojavljujući se u nizu seksi i razigranih oglasa za Guess farmerke.

Foto: Profimedia

"Obišla sam sve gradove u SAD-u zbog promocije farmerki. Jedno jutro izašla sam u lift bez šminke i sakrila lice kosom, a jedna žena me pitala - ‘jeste li vi Guess devojka?’. Tog trenutka sam znala da moj život više nikad neće biti isti", kaže Klaudija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare