Životne priče

Najkontroverznija manekenka devedesetih danas izgleda ovako FOTO

Svi je pamtimo iz spota "November Rain" grupe "Guns N' Roses", kako u venčanici korača prema oltaru.

Četvrtak, 30.09.2021.

14:31

Izvor: B92

Najkontroverznija manekenka devedesetih danas izgleda ovako FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Manekenka Stefani Simor (53) rođena je u San Dijegu, a manekenstvom je počela da se bavi kao tinejdžerka. Sa samo 15 godina bila je finalistkinja takmičenja "Elit model luk" i fascinirala je vlasnika agencije "Elit" Džona Kazablankasa, koji je tada imao 42 godine.

Godinu dana kasnije počeli su da se zabavljaju, iako je Džon bio oženjen. Javnost ih je osuđivala, zbog komplikovane situacije, ali njen profesionalni put je počeo munjevito da ide ka vrhu.

Imala je reklamni ugovor s modnom markom slavnog brenda donjeg veša "Viktorija sikret", krasila je naslovnu stranu magazina "Sports ilustrejted", za "Vog" je pozirala čuvenom fotografu Ričardu Avedonu. On joj je svojim objektivom oblikovao karijeru i imidž, ali joj je i pomogao da ode jedan korak dalje u modnoj hijerarhiji. Avedon je bio fasciniran njenim telom, koje je smatrao savršenim. Kasnije su radili zajedno čuvenu kampanju za Versače 1994. godine.

Početkom devedesetih bila je godinu dana u braku sa gitaristom Tomijem Endruzom, sa kojim je dobila sina Dilana.

Ipak, dugonoga lepotica je privukla pažnju Aksela Rouza, pevača grupe "Guns N' Roses". Svima nam se urezalo u sećanje njeno lice i pojava u spotu "November rain", kada Stefani Simor korača ka oltaru. Takođe, pojavila se i u spotu "Don't Cry".

Njihova veza, koja je počela sredinom 1991. godine, u medijima je ocenjena kao veoma "napeta, puna alkohola i problematičnog ponašanja". Navodno su bili i vereni, a 1993. optuživala ga je za zlostavljanje.

Posle raskida, Stefani Simor je upoznala medijskog mogula i kolekcionara moderne umetnosti Pitera Branda, sa kojim je dobila prvog sina u decembru 1993.
Venčanje je 1995. održano u Parizu, a mlada je nosila po meri izrađenu haljinu dizajnera Azedina Alaje, koji ju je i dopratio do oltara. Događaj je opisan kao samit supermodela, na kojem su čarobne gazele klizile plesnim podijumom u Alajinim toaletama, čestitajući svojoj prijateljici na kvalitetnom i nadasve unosnom odabiru partnera.

Par je kasnije dobio još dvoje dece – Harija i Lili. Stefani Simor je 2009. godine podnela zahtev za razvod posle 14 godina braka, ali su se ipak pomirili godinu dana kasnije. Medijski reflektori su se okrenuli ka njihovim razmaženim sinovima Piteru II i Hariju, za koje se govorilo da su "razuzdani, bahati prinčevi društvene scene koji besciljno bauljaju po Njujorku trošeći tatin novac". Početkom ove godine manekenku i njenog supruga je zadesila velika tragedija. Naime, njihov sin Hari se predozirao u 24. godini.

Poslednju objavu manekenka je postavila na Instagramu u junu ove godine, kada je podelila zajedničku fotografiju sa prijateljima i dugogodišnjim saradnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.