Jela je samo proteine, a njeno telo je otkazalo

Dvadesetpetogodišnja bodibilderka Megan Heford tragično je preminula nakon što njeno telo nije moglo da preradi proteine.

Sreda, 16.08.2017.

10:53

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Australijanka Megan Heford, inače majka dvoje dece, poslednjih nekoliko meseci pripremala se za takmičenje u bodibildingu.

Megan je bila na specijalnoj vrsti dijete koja je pored mesa uključivala belance i protenske šejkove, dok je u isto vreme išla dva puta dnevno u teretanu.

Ipak, zbog retkog genetičkog poremećaja ciklusa ureje, njeno telo nije moglo pravilno da prerađuje proteine i to ju je, kako se kasnije ispostavilo, dovelo do smrti.

Pored nemogućnosti da pravilno preradi proteine, njeno telo je dozvoljavalo amonijaku, proizvodu toksičnog otpada, da se stvori u krvi.

Visok nivo amonijaka može da ošteti mozak i upravo to se dogodilo Megan, samo dan nakon što su joj doktori dijagnostifikovali poremećaj ciklusa ureje.

U junu ove godine Megan se požalila da se oseća čudno i letargično, a pošto je stalno vežbala, porodica je mislila da je reč o umoru.

Samo nekoliko nedelja kasnije, pronašli su je bez svesti u stanu, kada je poslata u bolnicu.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara, ona je preminula, a doktori su imali zajedničko mišljenje daje, pored poremećaja ciklusa ureje, uzimanje proteinskih suplemenata izazvalo njenu smrt,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare