Akcija "Budi bolja, budi bolje" se nastavlja: "Objavljivaćemo i savete psihologa" VIDEO

Na portalu b92.net u okviru akcije "Budi bolja, budi bolje" objavljivane su priče i ispovesti hrabrih žena koje zbog određenih problema prolaze kroz teške životne periode. Zbog velikog interesovanja i prijava, akcija se nastavlja tokom jula i avgusta meseca.

Budi bolja, budi bolje | superžena |
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Zbog velike zainteresovanosti, akcija na Superženi pod nazivom "Budi bolja, budi bolje" u okviru projekta #kakosi, se nastavlja. Cilj naše kampanje je podizanje svesti o mentalnom zdravlju žena.

Gošća emisije "150 minuta" televizije "Prva" bila je urednica Superžene Marija Mićanović koja je pričala o daljim planovima za veliku letnju akciju portala B92.net.

"Prvi jul je bio zvanični datum kraja naše akcije, ali tokom ovog meseca pristigao je veliki broj prijava i ispovesti tih hrabrih žena i mi smo rešili da tokom leta - jula, avgusta i delimično u septembru, produžimo našu akciju i nastavimo sa objavljivanjem", istakla je Mićanovićeva.

Priča jedne majke: "Nisam plakala, nisam smela zbog Milice"; "Moramo da verujemo sebi i najbližima"

Takođe, pored ispovesti hrabrih žena, biće objavljivani i stručni saveti koji mogu da doprinesu poboljšanju mentalnog zdravlja, jer, kako kaže gošća emisije, o mentalnom zdravlju se ne ćuti.

Ukoliko i ti želiš da ispričaš svoju priču i pomogneš drugim ženama koje su u problemu i koje misle da su same, javi nam se.

Prijavu možeš jednostavno popuniti ovde,

ili nam poslati poruku na Fejsbuk strani Super žena ili Instagram nalogu superzenab92

"Od 1. juna smo objavili preko 20 tekstova na Superženi, a više od polovine su bile ispovesti naših čitateljki. Mi ćemo nastaviti da pišemo i objavljujemo, a nama je drago što se ova akcija nastavlja. Primetili smo da ženama treba prostor da pričaju o svom mentalnom zdravlju, znači, to je tema o kojoj ne smemo da ćutimo. Mi smo zaista imali sluha za ove bitne teme, pa smo na portalu B92 odlučili javno da pričamo o problemima današnjeg društva".

Marija: "Sve sam posmatrala crno; zahvaljujući stručnjacima promenila sam pogled na život"

Za sam kraj razgovora, Marija Mićanović je istakla da je odziv bio velik, te da su se žene javljale i iz regiona, a ne samo iz Srbije.

"Kampanja 'Budi bolja, budi bolje' ne poznaje granice, javljale su se žene iz regiona, javljale su se iz Bosne i, ako se ne varam, i iz Crne Gore", zaključila je ona.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu