Sačuvajte hranu i uklonite jake mirise: Pet sjajnih načina da organizujete frižider

Kako bi vaša hrana bila dobro ohlađena i sigurna za korišćenje, a frižider mirisao prijatno, savetujemo da razmislite o sređivanju frižidera.

Četvrtak, 10.05.2018.

10:20

Izvor: B92

Sačuvajte hranu i uklonite jake mirise: Pet sjajnih načina da organizujete frižider
Foto: Thinkstock

Podeli:

U nastavku vam otkrivamo praktične savete koji će vam biti od koristi...

Osetljivu hranu postavite u dubinu frižidera

Kako biste na najbolji način organizovali namirnice i sprečili njihovo kvarenje, morate da razumete kako funkcioniše frižider. Svaka polica u frižideru ima rashladnim sistemom kako bi održavala temperatura. Osetljivu hranu, poput jaja, mleka i mesa postavite u dubinu frižidera kako bi se što bolje ohladila.

Koristite plastične kese kao organizator

Mnogi od nas u frižider stavljaju suvo voće i povrće kako bi ih održavali svežim i povećali njihovu trajnost. Naš savet je da ih sipate u plastične kese za frižider. Osim što ćete tako produžiti vek trajanja, dobićete i više prostora.

Stavite samolepljivu foliju preko polica

Ovo je sjajan trik koji će vam olakšati čišćenje. Kada oblepite police folijom, u slučaju da nešto iscuri ili se ulepi, nećete morati satima da ribate. Dovoljno je da samo zamenite foliju.

Koristite plastičnu foliju da prekrijete hranu

Umesto ogromnoh tanjira, što rade mnoge domaćice, pametno bi bilo da stvorite navike da hranu prekrivate plastičnom samolepljivom folijom. Na taj način ćete takođe sačuvati hranu, a sprečiti širenje mirisa koji mogu preći na drugu hranu.

Napravite "sektore" sa nalepnicama

Kako biste se dobro snalazili u svom frižideru dopunite ga korpama, a potom na svaku korpu nalepite nalepnicu sa imenom grupe namirnica koje treba da se spakuju u nju. Na primer: korpa za mlečne proizvode, suhomesnato, voće, povrće, namaze...

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare