Maske za lice nikako ne držite duže od propisanog vremena, štetne su za kožu

Jednokratne maske za lice mnogima su omiljeni proizvod za negu i hidrataciju kože. Prodiru dublje od kreme ili seruma, a koži daju blistav sjaj i ujednačen ten. Međutim, važno je masku držati na licu koliko je i propisano, iako mnogi misle da je efekat bolji što se duže drži.

Kosa i koža | Novosti |
Podeli
Foto: BLACKDAY/Shutterstock
Foto: BLACKDAY/Shutterstock

Tzv. "sheet" maske sadrže aktivne antioksidativne komponente koje mogu usporiti proces starenja. Ali, ovi sastojci deluju samo dok je maska još uvek vlažna. Kada počne da se suši na licu, tada započinju suprotni procesi. Naime, tada maska počinje da deluje kao parče papira koje upija vlagu sa kože.

Tako se povećava rizik da se koža isuši. Isto važi i za glinene maske - kada krene da se suši i stvrdnjava na licu, to je znak da treba da je uklonite. U ovim slučajevima, kada ostavite masku da se potpuno osuši na licu, koža može da krene da se peruta i gubi vlažnost, a osušene čestice gline mogu začepiti pore.

Sastojci poput vitamina C, BHA i AHA kiseline, ulja čajevca i uglja mogu iziritirati kožu kada su u produženom kontaktu sa njom.

Zato je potrebno da pratite uputstva sa pakovanja i pridržavate ih se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu