Seks na javnom mestu: Koliko "košta" ljubav kad izađete van svoja četiri zida?

Osim kod kuće ili u nekoj drugoj varijanti između četiri zida, mnogi uživaju ili su uživali u ljubavi i napolju, na javnim mestima. Ljubav u parku, ili negde drugde gde možete biti viđeni potencijalno je skupa zabava, jer je kažnjiva po zakonu o javnom redu i miru.

Saveti | Super žena |
Podeli

Ako ste prilikom seksa na javnom mestu, dakle ne kod kuće, previše bučni, možete odgovarati po članu sedam zakona, a kazna je od 5.000 do 20.000 dinara.

Znatno stroži je član 8, koji kažnjava nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, s bukom ili bez nje. U svakom slučaju, bitno je da akteri budu zatečeni na delu.

Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, prepričava jedan nedavni događaj.

"To se desilo u haustoru stambene zgrade u Beogradu. Jedan par je vršio seks na javnom mestu, bili su dosta glasni i neko od stanara ih je prijavio policiji. Policija je došla na lice mesta, zatekla ih u akciji i uzela im podatke. Oni čak nisu ni primetili policajce!"

Foto: Thinkphotos
Foto: Thinkphotos

Propisana kazna je u rasponu od 10.000 do 150.000 dinara, što ovakav seks može da učini prilično skupim. Ipak, to ne sprečava ljude da se upuste u seks na otvorenom prostoru.

Košutnjačka šuma možda i je najomiljenija seks-destinacija Beograđana. Tokom letnjih noći može se izbrojati i osamdesetak parkiranih automobila duž puta. Nije teško pretpostaviti šta unutra rade.

Da se vratimo kaznama. Tu je i član 16 zakona o javnom redu i miru, čija je tema - prostitucija. Ako budu uhvaćeni, odgovaraju i davalac i korisnik te usluge. Nije bitno da li je neko bio uznemiren ili je pri seksu bilo i buke.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 93 sledeca idi na stranu