"Pegla" poza će se svideti muškarcima koji ne vole akrobacije, a ženu dovodi do "ludila" FOTO

Brojna istraživanja pokazala su da je seks najbolji ako dolazi iz ljubavi, ali i obrnuto - da je ljubav puno čvršća ako se u dugogodišnjim vezama seks redovno praktikuje. Razne su poze u seksu koje mogu da rasplamasaju strasti, a poza "pegla" je definitivno jedna od najboljih i najugodnijih, posebno za žene.

Ponedeljak, 05.12.2022.

14:22

Izvor: zadovoljna.hr

Foto: Profimedia

Podeli:

Pozu "pegla" mogli bismo da opišemo kao "dogi" u kontekstu vođenja ljubavi. Dok je "dogi" jedna od najzanimljivijih poza za muškarce, poza "pegla" je opcija u kojoj žensko zadovoljstvo dolazi u prvi plan.

Da li je normalno da maštate o drugoj osobi tokom seksa?

U ovoj pozi možete da uživate bez potrebe za nekim posebnim akrobacijama, a blizina tela, koja joj je najveća karakteristika, podići će seks na neki viši emotivni, ali i fizički nivo.

Ove poze u seksu muškarci obožavaju, a žene ih preziru

Kod ove poze žena leži na stomaku, licem prema dole i kukovima blago podignutim prema gore, a muškarac leži na njoj, dok su mu ruke slobodne za strastvene dodire, a blizina tela mu omogućava da partnerku ljubi po vratu i na svom licu oseti njen dah. U ovu pozu možete da uključite i po koju "prljavu" reč koja će dodatno da rasplamasa strasti.

Koja tajna dobrog seksa sa dugogodišnjim partnerom i kako rasplamsati strasti u dugim vezama

Ova poza stvara osećaj bliskosti, ali i potstiče žensko zadovoljstvo zbog duboke penetracije i mogućnosti da sama kontroliše tempo i dinamiku odnosa.

Postoje brojne varijante, a istraživanja su pokazala da je mnogim ženama najdraža poza "bočna pegla", slična pozi kašike. Kod ove poze žena leži na boku, nogama blago skupljenim u kolenima, u zagrljaju svog partnera.

Razne akrobacije pod plahtama odnos čine zanimljivijim, ali nekad je najugodnije obuzdati strasti i prepustiti se nekim jednostavnijim seksualnim pozama koje će u prvi plan staviti osećaj udobnosti.

Poza "pegle" će omogućiti da seks traje duže. Kod ove poze imate priliku da kontrolišete odnos tako što ćete noge više ispružiti ili saviti u kolenima. Ne samo da žena ima kontrolu u rukama, nego i u nogama, a poza je savršena i za postizanje zajedničkog orgazma, stoji u seksualnoj enciklopediji "Bad Girls Bible".

Za sve ljubitelje „vanila“ seksa, ovo je odličan izbor, savetuje Šon Džejms, direktor "Bad Girls Bible" priče.

Kod poze "bočne pegle" probajte da legnete na obe strane. Istraživanja su pokazala, ističe Džejms, da nekim parovima savršeno odgovara da leže na jednoj strani, dok im druga ne pruža jednak užitak.

Saveti kako da pozu "pegla" učinite još boljom

Uključite jastuk

Posebno kod varijante „bočne pegle“. Udobnost je na prvom mestu, a seksualni užitak neće biti tako dobar ako vas žuljaju kolena pa seksualni terapeuti preporučuju da između nogu staviti mekani predmet.

Pomozite partneru

Ovo posebno važi za žene koje teško postižu orgazam. Ruke su vam slobodne, muškarci upravljaju ovom pozom pa slobodno uključite igračku ili pomozite partneru vlastitom rukom.

Preuzmite kontrolu

Iako muškarac upravlja ovom pozom, kružnim pokretima donjeg dela tela možete da impresionirate svog partnera, a i sebi da stvorite prijatan osećaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.